id Software: A DOOM rajongói boldogok lesznek a DOOM 4-el

Az id Software által fejlesztett DOOM 4 című FPS játékról nem sok szó esik mostanában, ami valahol érthető is, hiszen a csapat jelenleg az idén szeptemberben megjelenő Rage-re fókuszál. Azonban nemrég a DOOM 4-et fejlesztő csapat egyik fejese, Matt Hooper adott egy interjút az Eurogamer oldalnak, ahol elárult pár érdekes dolgot a játékkal kapcsolatban.

Habár magáról a játékról jószerével semmi új információt nem árult el, Matt Hooper annyit elmondott, hogy a DOOM 4-et teljesen külön fejlesztik a többi id projekttől, beleértve természetesen az id Tech 5-re épülő, hamarosan debütáló Rage-et is.

"Elképesztő lesz ez az egész játék. Nagyon sok tehetséges emberünk van, és mint cég, sokat fejlődtünk az utóbbi időben. De ennek ellenére mégis el tudtuk különíteni egymástól a DOOM 4-en és a Rage-en dolgozó csapatokat," - mondta Matt Hooper a Eurogamer-nek.

Hozzátette még, hogy a DOOM 4-et fejlesztő csapat teljesen a maga útját járja, és bár néha besegítenek egymásnak, alapvetően arra koncentrálnak, hogy ne mossák össze a két játékot. A DOOM 4-et főleg a rajongók elvárásainak megfelelően készítik, ezért veszélyes lenne, ha a két csapat közösen dolgozna a játékokon.

"Nem egy átfestett DOOM 4-et akarunk eladni Rage néven, és megfordítva. Az ugyanis rossz lenne nekünk. Nagyon is jó így, hogy elég közel vagyunk egymáshoz a technológiáink és képességeink megosztásához, azonban annyira távol is, hogy egy teljesen más úton járjunk," - mondta Matt Hooper.

A DOOM 4 egyébként nem a legendás játék folytatása lesz, azonban nem is egy teljesen átdolgozott, elejéről újraalkotott program, mint amilyen részben a DOOM 3 is volt. Azonban annyit már most tudni lehet, hogy amit eddig elárultak róla, az alapján főleg a klasszikus DOOM rajongóknak fog tetszeni a játék. Kíváncsian várjuk.

A DOOM 4 PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra készül, megjelenési időről egyelőre nincs információ. Talán majd az augusztus 4-én kezdődő QuakeCon 2011. rendezvényen végre megtudunk valamit róla.

Megjegyzés: A képek a klasszikus DOOM játékból valók.

Azóta történt

Előzmények