I Am Alive: Nem jelenik meg PC-re, mert nem éri meg

A Ubisoft legújabb bejelentése szerint nem várható, hogy elkészítik az I Am Alive című akciójátékot PC-re is. A PlayStation Networkön és XBOX LIVE Arcade-en elérhető programot ugyanis szerintük csak abban az esetben érné meg megjelentetni személyi számítógépekre, ha a játékosok valóban meg is vásárolnák azt, nem csak szimplán letöltenék torrent oldalakról.

Ezt a Ubisoft kreatív igazgatója, Stanislas Mettra jelentette ki, hozzátéve, hogy nagyon felháborodtak a PC-s játékosok azon kirohanásain, amikor azt nehezményezték, hogy a játék csak PS3-ra és XBOX360-ra készül. Így kommentálta az esetet:

"Ezek az emberek most azért hangoskodnak, mert nincs PC-s verzió bejelentve, vagy mert ez valóban egy olyan játék, amivel játszani is akarnak? Ha elkészítjük, akkor meg is fogják azt venni?" - kérdezte Mettra. Majd hozzátette, hogy számukra addig nem éri meg a fejlesztésre fordított összeget, amíg a PC-s játékosok túlnyomó többsége nem vásárolja meg a játékot, hanem inkább letölti valamelyik torrent oldalról.

"Talán csak mindössze 12 embernek három havi munkájába tellene elkészíteni a PC verziót," - mondta. "Ez nem lenne túl nagy költség, de attól még költség. És ha végül csak 50.000 játékos vásárolja meg a PC kiadást, akkor ez már nem éri meg."

Az I Am Alive című akciójáték megjelenése a tél folyamán várható, PSN és XBLA platformokra.

Azóta történt

Előzmények