Hyrule Warriors - hírek és képek

A Hyrule Warriors a 2013. decemberi Nintendo Direct alatt mutatkozott be, akkor kaptunk egy kis ízelítőt a játékból, azóta viszont nagy csend volt a Zelda spin-off körül. Ez a csend a napokban tört meg, ugyanis megnyílt a játék japán weboldala és az eheti Famitsu magazinban megjelent egy riport a készítőkkel.

Talán a legfontosabb hír, hogy a játék még idén megjelenik, Japánban augusztus 14-én, a világ többi részén pedig valamivel később. A sima dobozos kiadás mellé készül egy prémium változat is, mely egy Triforce formájú órát is tartalmaz majd.

Magát a játékot nem a Nintendo készíti, a fejlesztést az Omega Force és Team Ninja közösen végzi, természetesen a Zelda sorozat producerének, Eiji Aonuma-nak a felügyelte mellett. Az Omega Force csapata a Dynasty Warriors és a Fatal Inertia játékokról, a Team Ninja pedig a Ninja Gaiden és Dead or Alive sorozatról ismert. Utóbbi csapat nem most dolgozik először a Nintendo-nak, korábban ők készítették Wii-re a Metroid: Other M-et.

A játékmenet a Dynasty Warriors és a Zelda játékok ötvözete lesz, a fegyverek mellett fontos szerepet kapnak majd Link megszokott tárgyai is. A történet főhőse továbbra is Link, aki jelenleg egy fiatal katonát alakít majd, azonban nem csak ő lesz az egyetlen játszható karakter. Co-op játékmód is lesz, ilyenkor az egyik játékos a TV-n, a második a Gamepad-en tud majd játszani.

A készítők szerint a Hyrule Warriors jelenleg nagyjából 70%-os állapotban lesz, az E3-on kint lesz a demó, a show látogatói élesben ki is próbálhatják majd.
Emellett pedig szinte biztos, hogy a következő Zelda játék is bemutatkozik majd az E3-on, a Skyward Sword két és fél éve jelent meg.

Azóta történt

Előzmények