Hivatalosan is elrajtolt a Steam Guard

A Valve hivatalosan is elindította a Steam Guard nevű szolgáltatást, aminek segítségével mostantól minden felhasználó egyetlen számítógéphez társíthatja accountját, amit egy különleges hozzáférési kóddal lehet csak megváltoztatni.

A Steam Guard azzal a céllal jött létre, hogy amennyiben illetékteleneknek sikerül megszerezniük felhasználói nevünket és jelszavunkat, még abban az esetben sem férhessenek hozzá a profilunkhoz (Gabe Newell pont ezért tette elérhetővé a sajátját, amikor ezt reklámozta).

Az új rendszer úgy működik, hogy amennyiben egy ismeretlen számítógépről próbál meg valaki belépni a Steam account-unkba, akkor a Steam Guard egy különleges hozzáférési kódot küld a regisztrált email-címünkre. Abban az esetben, ha ezt a kódot nem írjuk be, úgy arról a számítógépről nem fogják tudni elérni profilunkat, bármit csinálnak is.

Viszont ha beírjuk a biztonsági kódot (Pl. abban az esetben ha új gépet vásároltunk), akkor onnantól automatikusan az új számítógép lesz az account-hoz kötve, és aki azt használja, attól nem kér többé kódot a rendszer.

Azóta történt

Előzmények