Hivatalos: Halo 4 november 6-án

A nemrégiben szárnyra kelt pletyka úgy tűnik megalapozott volt, a Microsoft valóban bejelentette a Halo 4 hivatalos megjelenési dátumát. A közleményt alább olvashatjátok:

Megkezdődött a visszaszámlálás. Rajongók milliói várják a Halo 4-et, az ikonikus sorozat legújabb felvonását, amely november 6-án jelenik meg.

A Halo 4-ben visszatér a legendás Master Chief, akit a Fast Company „minden idők egyik legnépszerűbb játékhősének” nevezett, és új mércét állít fel az interaktív szórakoztatásban. Négy évvel a Halo 3 után Master Chief szembenéz a sorsával, és egy olyan gonosszal, amely az egész univerzum létét fenyegeti. A 343 Industries fejlesztése új kezdetet jelent a sorozat számára, amely több, mint 40 millió eladott játékkal büszkélkedhet, és könyvek, filmek, képregények, akciófigurák sorához nyújtott inspirációt.

„Új történetet indítunk a Halo 4-gyel, és egy olyan utazásra indulunk, ami meghatározza a Halo jövőjét a következő évtizedre” – mondta Phil Spencer, a Microsoft Studios alelnöke. „Rajongók milliói várják, hogy újra Master Chief szerepébe bújhassanak, és a Halo 4-gyel az élen biztosak vagyunk benne, hogy 2012 lesz az Xbox 360 konzol történetének legsikeresebb éve.”

A Halo 3, amely 2007-es megjelenése az addigi legnagyobb start volt a szórakoztatóiparban, lezárta az eredeti trilógiát, de sok kérdést válasz nélkül hagyott Master Chiefet és segítőjét, Cortanát illetően. November 6-án a rajongók átélhetik a franchise legújabb felvonását.

Azóta történt

Előzmények