Hazai gamer oldalt jelöltek a legjobbnak járó díjra

Idén hatodszor kerül átadásra az Electronic Sports League (ESL) által alapított eSports Award, melynek keretein belül tizenhárom kategóriában díjazzák azokat a játékosokat, csapatokat, újságírókat és honlapokat, akik a legtöbbet tettek le az  elektronikus sportok virtuális asztalára az elmúlt egy év során.

ESL

A 2004-ben alapított díj keretein belül díjazzák a legjobb eSports közvetítést nyújtó website-okat (ez a "Best Coverage" kategória) is. Idén negyven portál jutott át az első rostán és került be a jelöltek közé. Oroszországot leszámítva az egész közép-kelet-európai régióból összesen három site-ot jelöltek, köztük egy hazai oldalt, a Counter-Strike.hu-t (CSHU) is. Magyarország vezető Counter-Strike portálja már évek óta foglalkozik a nevesebb hazai és külföldi LAN versenyek közvetítésével, a szerkesztők áldozatos munkáját a jelölés is jól példázza — ez ugyanis az első eset, hogy magyar lapot jelöltek efféle díjra.

Counter-Strike.hu
Ide kattintva lehet szavazni

A hazai lap továbbjutása a magyar olvasókon is múlik, mivel a legjobb tízbe kerülés olvasói szavazatok alapján dől el, melyeket érvényes ESL-es vagy eSports Awardos regisztráció birtokában július 5-ig, vasárnapig lehet leadni az alábbi linken. A legjobb tíz lap közül már a zsűri fogja kiválasztani azt, amelyik szerintük a legjobb közvetítéseket nyújtotta 2009-ben. A díjra a legesélyesebbek idén is az elmúlt évek díjazottai, az SK-Gaming.com, a 2007-es győztes readmore.de, illetve a tavalyi befutó, a replays.net. Ha a Gamepod olvasói közül valaki szereti a Counter-Strike-ot, az feltétlenül látogasson el a szóban forgó oldalra, ha pedig elnyeri tetszését, ne felejtsen el szavazni!

Azóta történt

Előzmények