Halo - Újra központban a film témája

A Halo monumentális világa már a játéksorozat első része óta izgatja a játékosok fantáziáját. Nem hiszem hogy van olyan rajongó, akinek nem jutott volna az eszébe, hogy szívesen látná Master Chief kalandjait a mozivásznon is. Persze a fanok között is szóbeszéd, hogy egy ilyen világot nagyon nehéz lenne átültetni úgy, hogy élvezhető is legyen, de mint tudjuk a remény hal meg utoljára. Egész pontosan 10 éve ütötte fel a fejét a Halo-film híre, azóta szinte csak a találgatásokról és spekulációkról beszélhetünk.

Olyan nevek tűntek fel a film háza táján mint Guillermo del Toro, Peter Jackson, vagy legutoljára maga Steven Spielberg, illetve Neill Blomkamp (District 9 ) neve is szóba jött. Természetesen semmi nem lett végül a dologból, viszont az IGN-nek adott interjújában Blomkamp azt mondta, hogy nyitott lenne a témában, de kizárólag csak abban az esetben, ha teljesen szabad kezet adnak neki.

"Még mindig szeretem a Halo világát és mitológiáját. Ha megkapnám a teljes irányítást, szívesen elkészíteném a filmet, csak van egy kis gond. Ha valami létezik már a film előtt, akkor az egyén elképzelése áll azon 150 emberével szemben, akiknek a tulajdonában van a szellemi termék. Ez a rész nem annyira vonzó a szememben, szemben minden mással."

Ti mit gondoltok, hogy teljesítene a Halo-film a mozikban? Lehetséges körülbelül 2 órában egy olyan filmet megvalósítani, amelynek alapja egy hatalmas játék univerzum?

Blomkamp legújabb filme a District 9 után egyébként az ELYSIUM lesz, mely nem meglepően szintén sci-fi témával próbálja a moziba csalogatni a nézőket.

Azóta történt