Halo - Az Áradat

A múlt:

Tuan Kiadó-nak hála, 2011-ben végre megjelent a nagysikerű könyv, a "Halo-The Fall of Reach" magyar fordítása, ami a Halo- A Reach bukása címet kapta.

Ez a könyv a Halo: Combat Evolved című Xbox játék előzménye volt. Maga a videójáték percekkel később folytatódik a könyv vége után. ( a Halo: Reach játék történetét most hagyjuk, mert bár fantasztikus játék volt, teljesen átírta a Halo történelmet, sokak bánatára)

A jelen:

Hosszas huzavona után úgy tűnik, hogy végre megjelenik a következő Halo könyv is, ami az Áradat címet kapta. Ez a könyv tulajdonképpen az első Halo játék történetét meséli el, természetesen kibővítve.

A Tuan Kiadóval már egy két hónapja beszéltem, állításuk szerint korábban is megjelent volna már a könyv, csak technikai problémájuk volt, illetve egyeztetniük kellet a Microsoft-al is több témában.

A lényeg:

A könyv kiadásának végleges dátuma: 2012. augusztus 21.

Végső ára: 3290ft lesz.

Remélhetőleg sokak örömére, egy minőségi fordítást kapunk. (ebben mondjuk nem kételkedem)

A jövő:

Jó hír a rajongóknak. Azt az információt kaptam hogy a jövőben az összes többi Halo könyv le lesz fordítva.

A 3. könyv ami megjelenik nálunk, az a Halo: The First Strike lesz. Tervezett megjelenés 2012 vége. (reméljük nem csúszik át 2013-ra)

A 4. könyv ami meg fog jelenni nálunk, az a Halo-Ghosts of Onyx. Ezt viszont csak 2013-ban fogjuk megkapni.

Jelenleg a 4. könyv fordítása zajlik.

További tervezet:

A 4. könyv megjelenése után kis ugrás lesz, ugyanis nem a Halo: Contact Harvest, és a Halo: The Cole Protocoll jelenik majd meg, hanem a Forerunner Trilógia könyvei, a Halo-Cryptum, és a Halo-Primordium.

Természetesen ezek után a két kimaradt könyv is meg fog jelenni.

Szerintem több Halo rajongó nevébem mondhatom azt, hogy épp ideje volt hogy egy kiadó minőségi fordítással, megismertesse a magyar rajongókat is a Halo univerzum további történeteivel.

Azóta történt

  • Halo Antológia

    Hamarosan itt a negyedik rész, nézzük honnan is indult és hova jutott ez a sorozat.

Előzmények