Half-Life: Source - Nagy felbontású textúrapakk és ENB támogatás

A legtöbb Half-Life rajongó nagyon várja már a Black Mesa: Source című modot, melyben felújított köntösbe bújtatva játszhatunk ismét a Valve legendás játékával. Szerencsére a várakozás megkönnyítésére akad egy alternatíva: kijött ugyanis egy HD Texture Pack és ENB Series Mod, aminek segítségével lecserélhetjük a Half-Life: Source című játék textúráit, valamint a beépített ENB Modnak köszönhetően egy rakás képminőség javító technikát is aktiválhatunk alatta. A végeredmény egy sokkal részletesebben kidolgozott környezet.

A Guru3D oldal egyik tagja, "kanej2007" vette észre ezt az ígéretes modifikációt. Aki szeretné letölteni, az itt megtalálja (Kattints a zöld színű "RAR" kockára). A HD Texture Mod tömörítve mintegy 718 MB-ot tesz ki, kicsomagolva azonban 2 GB körül van. Aki letöltötte, ne felejtse el leszedni hozzá a legfrissebb patch-et sem, ami itt található (A módszer ugyanaz, mint fent).

Letöltést és kicsomagolást követően csak annyi a dolgunk, hogy minden fájlt átmásolunk a feltelepített Half-Life Source játék könyvtárába (SteamApps/<UserName>/Half-Life Source). Ha mindennel megvagyunk, a Half-Life Source exe fájljával indítható a játék. Amennyiben a gépünknek gondja támadna az ENB Series mod futtatásával, akkor töröljük ki az enbseries.ini, d3d9.dll és a key_codes.txt nevű állományokat a játék könyvtárából.

A cikkben szereplő képeken láthatjuk a HD Texture Modot működés közben, az már első pillantásra látszik, hogy sokkal szebb lett tőle a játék. A modifikáció természetesen működik a Steames és a dobozos Half-Life kiadásokkal is. Készítettem néhány screenshotot 1920x1200-as felbontásban is, hátha ezeken jobban látszik a különbség.

Azóta történt

Előzmények