Half-Life 3 igen, Episode 3 nem?

UPDATE: Gyorsan jött is a Valve nyilatkozat. Doug Lombardi a Game Informernek nyilatkozta, hogy az egész csak kitaláció, Mike Dussaultot kivéve, aki egy létező személy.

Már lassan az idejét sem tudjuk mióta várjuk az epizodikus folytatásokra bontott Half-Life 2 kiegészítő harmadik részét, és egyre inkább úgy néz ki, hogy már hiába várjuk. Egy hozzászólás érkezett a Steam fórumára egy bizonyos ryuuk nick nevű felhasználótól, aki tudni véli, hogy az EP3-at már régen törölték, a Half-Life 3 pedig már régóta készül.

Értesüléseit arra alapozza, hogy korábban volt lehetősége betekintést nyerni egy Valve programozó, név szerint  Mike Dussault önéletrajzába. Ebből az derül ki, hogy már az EP 2 megjelenése után úgy döntött a Valve, hogy törlik az EP 3 megjelenését, és inkább a Half-Life 3-ra koncentrálnak, aminek a fejlesztése már 2008-ban elindult.

A hozzászólást természetesen rögtön törölték, sőt ryuuk kapott egy örökös kitiltást. Ez akár jelzés értékű is lehet, hogy az illető valóban kényes és eddig titkolt témába tenyerelt, amiről nem szeretnék, hogy még több derüljön ki.

A Valve egyelőre nem kommentálta az esetet, de feltehetőleg ezek után hamarosan kénytelenek lesznek előállni valamivel.

Azóta történt