Hackertámadás érte a Steamet

A hackerek megállíthatatlannak tűnnek, most a Steam adataink kerültek veszélybe. Egész pontosan az eset még vasárnap történt, amikor is a felhasználók azt tapasztalhatták, hogy a fórum leállt karbantartásra hivatkozva. Már akkor gyanítható volt, hogy valami más van a háttérben, azóta maga Gabe Newell erősítette meg, hogy hacker támadás érte őket.

Sajnos a fórum megbuherálása mellett a hackerek fontos adatbázisokhoz is hozzáfértek. Gabe sajnálatát fejezte ki és elnézést kért a kellemetlenségekért. Hozzátette, hogy vizsgálatot folytattak, és megerősítette, hogy a baj valóban túlmutat a fórumon, méghozzá olyannyira, hogy felhasználók neveihez, címeihez, játékvásárlási információkhoz, e-mail címekhez és ami a legrosszabb titkosított hitelkártya adatokhoz fértek hozzá.

Egyelőre nincs bizonyíték, hogy feltudták volna használni a titkosított hitelkártya adatokat, de tanácsként elmondta, hogy érdemes figyelni a kártyákon történő pénzmozgást.

A fórum visszaállítása után mindenképpen végrehajtanak egy jelszó megerősítő procedúrát, és mindenkit arra biztatnak, hogy változtassák meg a jelszavaikat.

Azóta történt

Előzmények