H1Z1: Zombis túlélő-MMO játék készül

H1Z1 címmel egy ingyenesen játszható, nyílt világgal rendelkező, poszt-apokaliptikus MMO játék készítésébe fogott a Sony Online Entertainment. A történet Közép-Amerikában játszódik, 15 évvel egy járvány kitörését követően, ami a lakosság zömét zombikká változtatta. A cég elnöke, John Smedley elmondása szerint a játékosok a térkép bármely pontján bekapcsolódhatnak majd a játékba, mielőtt elindulnának felfedezni a környéket és a közeli városokat.

A játékosok feladata az lesz, hogy erőforrásokat gyűjtsenek, menedéket építsenek, valamint felfegyverkezzenek. Mivel egy MMO játékról van szó, így csapatokat is alkothatunk, közös erővel létrehozhatunk egy masszív erődítményt, melyet azután nagyobb eséllyel védhetünk meg a vadállatok, zombik, valamint az ellenséges támadók ellen, mintha egyedül lennénk. Az agresszívebb játékosok bandákba is tömörülhetnek, akik kifosztják ezeket a telepeket, míg a kevésvé vad lelkületű egyének csendben élhetik mindennapjaikat egy vidéki farmon gazdálkodva. Nem lesznek képességek, sem pedig szintlépés, mindenki teljesen maga dönthet arról, mit szeretne csinálni.

A készítők elmondása szerint szeretnék megvalósítani, hogy mindenki átélhesse saját képzeletét, vagyis kipróbálhatja, mit tenne abban az esetben, ha tényleg kitörne a zombi-apokalipszis. Aki vérengzésre vágyik, az megnézheti, mi történik abban az esetben, ha nekiáll módszeresen kiirtani mindent, ami csak él és mozog. Mások igazi túlélőként felhalmozhatnak készleteket és bezárkózhatnak, így vészelve át az egészet. Aki pedig szeretne elmenekülni egy védett helyre, ahová a járvány még nem ért el, az is megteheti, legalábbis a remény mindig adva van, hogy sikerüljön.

A H1Z1 című játékot a ForgeLight Engine fogja hajtani, A Sony Online Entertainment pedig a Planetside 2-höz hasonlóan a közösséggel együttműködve készíti el a játékot. A program előbb PC-n várható, nagyjából 20 dollárnak megfelelő összegért mi is részt vehetünk a fejlesztésben, korai hozzáférést kapva a programhoz. A végleges játékot ingyen lehet majd játszani, de lesz benne mikrotranzakció is, ennek részleteiről egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

  • H1Z1: Játékmenet bemutató

    A Sony Online Entertainment élő adásban mutatta be készülő zombis MMO játékát, ahol első ízben láthattuk mozgás közben a programot.

  • Videón a H1Z1

    Videón a Sony free-to-play zombis MMO-ja.