Guild Wars 2 - új kaszt : Commando

A hír még tegnap érkezett, elnézést a szerzőtől a kései élesítésért! (Gameppod stáb)

Az ArenaNet egy újabb mesterségről rántotta le a leplet néhány órával ezelőtt. Röviden be is mutatnám az új jövevényt : íme a Commando (a továbbiakban Kommandós).

A hosszú és alapos kiképzésnek köszönhetően a A.R.E.N.A kiképzett katonája bármilyen környezetben megállja a helyét. Akár Lion's Arch veszélyes utcáin, a Maguuma dzsungel vadakkal tele lápjaiban vagy az orri csatatéren dúl a harc, a Kommandós mindenhol hatékonyan teszti a dolgát. Nem véletlen, hogy jelmondata : "If it bleeds, I can kill it."

Néhány különleges képessége :

Gránátok - Ha sok tangot kell gyorsan, és hatásosan leszerelni. A gránátok area-of-effect hatások, melyek több formában is előhívhatók - a vakítógránátoktól egészen a repeszekig minden megtalálható egy kellően felszerelt játékosnál.

Járművek - A Kommandós többféle járművet is segítségül hívhat : páncélozott személyszállítót (APC) és tankot a szárazföldön, helikoptert az égben, és tengeralattjárót a víz alatti utazáshoz. Ezen járművek mindegyike három képességet ad a játékosnak - ízelítőként az APC lángszóróját, illetve a tengeralattjáró aknáit említeném meg. A tűzerő növelésének érdekében a Kommandós felveheti játékostársait, akik saját mesterségüktől függően más és más képességeket kapnak, ha járműbe szállnak.

Erőmegsokszorozók (?) - Bár a Kommandós egyszemélyes hadseregként üzemel, nem muszáj egyedül harcolnia. Az erőmegsokszorozók segítségével a játékos helikopteres támogatást, Predator légicsapást, vagy a tengerészettől partmenti bombázást is kérhet.

A játékot 2007 óta fejlesztik, megjelenési ideje még kérdéses, várhatóan 2011 negyedik, vagy 2012 első negyedévére tehető.

Azóta történt