GTA - már 125 millió leszállított példány

Eddig 125 millió GTA játékot szállítottak le, amibe a sorozat összes tagja beletartozik. Az adat akkor válik igazán szemléletessé, ha a 2011 szeptemberi statisztikát is mellé rakjuk, ami akkor még "csak" 114 millió leszállított darabszámnál tartott. Vagyis a nélkül, hogy új GTA jelent volna meg további sok millió fogyott a sorozatból.

A játék egyik képviselője elmondta, hogy a 2008-ban megjelent GTA IV-ből egymagában 25 milliót szállítottak már le. A kérdés pedig adott volt. Minek köszönheti a sorozat a folyamatos népszerűségét?

Erre Strauss Zelnick válaszolt a Gamespotnak, aki a sikert abban látja, hogy nem jelentkeznek minden évben egy új epizóddal. Hozzátette, hogy bár tiszteli a Call of Duty-t és elismeri azt, de ők semmiképpen sem kockáztatnák meg az évenkénti megjelenést. Véleménye szerint ez veszélyes, ugyanis a rajongók így könnyen elveszíthetik rajongásukat. Elmondása szerint eddig még a legtöbb sorozat ami évenként jelentkezett egyszer csak elérkezett ahhoz a ponthoz, hogy "nekiment a falnak", ők pedig ezt mindenképpen szeretnék elkerülni.

A GTA V tavasszal érkezik PS3-ra és Xbox360-ra.


Azóta történt

Előzmények