GTA 5 - akár már jövőre

Michael Pachter a Wedbush Morgan elemzője a DVD és Blu-ray lemezek esési szögéből megjósolja 10 évre előre a gamer trendeket. Jelen esetben a GTA 5-tel kapcsolatban osztja meg velünk megfigyeléseit. Véleménye szerint bármennyire is nagy csönd van GTA ügyben nagyon valószínű, hogy jövő év végén vagy legkésőbb 2012 elején már megjelenik az ötödik rész.

Egyik jelnek azt tartja, hogy a sorozat három kulcsfigurájának (Les Benzies, Sam and Dan Houser) 2012 januárjáig van szerződése. Pachter úgy véli, hogy felelőtlenség lenne, ha a három fejlesztővel úgy kötöttek volna szerződést, hogy a hátralévő időszakban egy igazi mérföldkő nélkül lépnének le.

Tudni kell azt is, hogy a GTA 4 már 2007 augusztusában készen állt, legalábbis az Xbox360 verzió. A PS3-as verzió problémái miatt viszont később került kiadásra. A fennmaradó munkálatokat 30 ember végezte, míg a többiek már feltehetőleg 2007 szeptemberében hozzáláttak a GTA 5 elkészítéséhez.

Véleménye szerint a grafikus motor ezúttal is a RAGE lesz (Rockstar Advanced Game Engine). ÉS megelőlegezett a játéknak cirka 20 milliós eladást is. Így legyen!

Azóta történt

Előzmények