GTA5: Jövő év elején PC megjelenés?

Bár egyelőre még nem számít hivatalos bejelentésnek - ezért is van kérdőjel a címben és nem szerepel PC kategóriában a hír -, de több, az Eurogamer oldalhoz közel álló vállalati forrás szerint 2014-ben PC-re is megjelenik a Grand Theft Auto V című játék. Az oldalon megjelent cikk tanulsága szerint pedig erre már a jövő év elején számítani lehet.

A Grand Theft Auto 4 2008. április 29-én jelent meg konzolra, majd azt követően még akkor decemberben érkezett is a PC kiadás. Idén augusztusban az nVidia befektetőkkel való kapcsolatáért felelős igazgatója, Chris Evenden említette meg egy üzleti hívás alkalmával a GTA 5 PC kiadását, ám később a cég azt mondta, tévedés történt. Ezt követően az XBOX360 kiadásban találták meg a PC és PlayStation 4 kiadás forráskódjának részleteit, ám érdekes volt, hogy semmi jel nem mutatott egy későbbi XBOX One változat készültére.

A jelenlegi állás szerint immár majdnem 600.000 aláírás gyűlt össze a GTA 5 PC kiadásáért benyújtott petíción. Tegnapelőtt jelent meg az Intel ügyvezetőjének, Chris R. Silva-nak azon bejelentése, miszerint nem hinné, hogy sokáig konzol-exkluzív maradna a GTA 5. Elmondása szerint a megjelenéskor valaki szándékosan tartatta vissza a PC kiadást, szép összeget fizetve azért, hogy konzol-exkluzívként jelenjen meg a játék. Ám végül mindenképp kiadják majd PC-re is, hiszen amennyiben nem tennék, az súlyos károkat okozna a franchise számára.

A fenti értesülések arra mutatnak, hogy hamarosan a PC-sek is kezükbe foghatják a GTA 5 dobozát. Ám mindez eddig pusztán spekuláció, hiszen hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett. Azt pedig már eddig is sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb érkezik a PC verzió, egyedül a dátum kérdéses még.

Előzmények