Grand Knights History bejelentés

A heti Famitsuban mutatták be a Vanillaware új fantasy RPG-jét. A stúdió eddig 3 készített, PS2-re jelent meg az Odin Sphere (akció RPG) és a GrimGrimoire (RTS), Wii-re pedig a Muramasa: The Demon Blade (akció RPG). Ami közös ezekben a játékokban, az a csodálatos 2D grafika és animáció. A fejlesztők eddig már 2 stílusban bizonyították tehetségüket, a kritikusok is jól fogadták az eddigi játékokat, bár a kasszáknál csak mérsékelt sikerről beszélhetünk.

Legújabb játékuk részükről egy új stílust és új hardvert céloz meg, a Grand Knights History egy PSP-re készül körökre osztott RPG lesz, a leghagyományosabb, ortodox fajtából egy kis többjátékos mókával megfűszerezve, bár ennek mikéntjéről egyelőre nincsenek bővebb információk, annyit lehet tudni, hogy nem co-op, hanem pvp mód lesz. A tervek szerint az offline és az online rész egészen egyedi módon lesz összehozva, vagyis ha a történetben eljutunk egy csatához és valahol a világon valaki szintén ott tart az ellenséges királysággal játszva, akkor összekapcsol minket a program és egymás ellen harcolhatunk.

A történet Ristia földjén játszódik, ahol 3, egymással háborúban álló nemzet él, Union, Avalon és Logres királysága. Logress a legrégebbi királyság, a jelenlegi király, King Fausel nemrég került a trónra, egy forradalom után, melyben megdöntötték a korábbi uralkodó zsarnoki rendszerét. Unioin mélyen vallásos királyságát King Leon és lánya, Sephia hercegnő vezeti. Avalon élen Queen Muse áll, a mágikus királyság természetbarát népe a legenda szerint az ősi Teresia varázsló leszármazottja.

A játékos bármelyik országot választhatja hősei hazájául és a leendő lovagi seregét teljes mértékben saját maga kedvére állíthatja össze, nem, kinézet, jellem és minden egyéb tulajdonság egyedileg módosítható.

A játékmenet teljes mértékben a klasszikus 16-bites RPG-et követi, hőseink a harctér jobboldalán sorakoznak fel, ellenfeleink pedig a bal szélen, habár a képek szerint lehetőségünk lesz mozogni is a csatatéren.

A játék már 2 éve készül, jelenleg 70%-os állapotban van, megjelenés Japán idén nyáron, angol lokalizációról egyelőre nincs hír, azonban a stúdió eddigi összes játéka megjelent EU-ban, szóval bízhatunk benne hogy ezzel is találkozni fogunk a hazai boltok polcain.