Giana Sisters: Twisted Dreams - Nosztalgia felsőfokon

Elérhetővé vált a Steam kínálatában a Giana Sisters: Twisted Dreams című platformjáték, ami a Commodore 64 gépeken egykor nagyon népszerű ügyességi program felújított változata. A Black Forest Games programjában Gianát irányítjuk, akiknek ismét kristályokat kell gyűjtögetniük, valamint logikai és ügyességi feladatokat megoldva előbbre jutni a pályákon, hogy megbosszulja testvérét, akit megesz egy sárkány a játék elején. A játékot a Steam Greenlight akció keretében szavazták meg a rajongók.

A program grafikája lenyűgöző, minden színekkel és vidámsággal telt, még az ellenfelek is mókásan néznek ki. A játékos két világ közt váltogatva haladhat előre, és akárcsak a Trine című játékban, hol Giana egyik, hol pedig a másik képességére lesz szükség egyes helyszíneken. A különféle színes kristályok gyűjtögetéséhez minden ügyességünkre szükségünk lesz, hiszen ezek megszerzéséhez folyamatosan váltogatni kell. Ha halvány kristályt látunk, akkor azt a másik világban tudjuk csak felvenni, ám váltáskor megváltozik a pálya is, így gyorsnak kell lennünk.

A Giana Sisters: Twisted Dreams című játék elérhetővé válik Steamen kívül az XBOX Live Arcade és PlayStation Network keretein belül is, a jelenlegi tervek szerint 2013 elején. A program ára a PC-s kiadáshoz hasonlóan 15 USD/EUR (1200 MS Pont) körül fog alakulni.

Azóta történt