Ghost Recon: Future Soldier: Szintén a kalózok miatt nem lesz PC-re

Pár nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Ubisoft kreatív igazgatója, Stanislas Mettra kijelentette: azért nem készítik el az I Am Alive című játékot PC-re, mert egyszerűen kidobott pénz lenne. Elmondása alapján a PC-s játékosok sokat hőbörögnek vagy sírnak, ha valamelyik játék nem jelenik meg az ő platformjukra, viszont amennyiben kijönne, első dolguk lenne letölteni valamelyik torrent oldalról, ahelyett hogy megvennék azt.

Most is hasonló kijelentés érkezett, szintén a Ubisoft egyik alkalmazottjától, mégpedig a Ghost Recon Online producerétől, Sébastien Arnoulttól. Az úriember állítása szerint azért kapjuk PC-re inkább az ingyenesen játszható Ghost Recon Online című programot a Future Soldier helyett, mert a PC-sek úgyis mindent ingyen akarnak megszerezni (letölteni), így hát most tényleg azt kapják, amit akarnak: egy ingyenesen letölthető programot.

"A Ghost Recon Online fejlesztésének kezdetén eszünkbe jutott, hogy érdemesebb-e inkább a Future Soldiert átportolnunk PC-re a szokásos módon, mélyebb fejlesztés nélkül. Azonban tudtuk, hogy a felhasználók 95%-a inkább letöltené a játékot," - mondta Sébastien Arnoult.

"Ehhez a fajta hozzáálláshoz kellett alkalmazkodnunk, tehát ahelyett, hogy ellöknénk őket magunktól, inkább adjuk meg nekik, amit akarnak. Ezért döntöttünk inkább a Ghost Recon Online elkészítése mellett," - indokolta meg döntésüket az úrember, majd hozzátette még azt is, hogy a játékot úgy is felfoghatjuk, mint a Future Soldier PC változatát, hozzáigazítva az ottani felhasználók elvárásaihoz és igényeihez.

"Miután nincs akadálya a belépésnek, így a tartalmak nagy részét ingyenesen adjuk. Azoknak a felhasználóknak pedig, akik tradicionálisan a Pirate Bayen keresztül szerzett játékaikkal játszanak, azt üzenjük: "Oké, csak csináljátok, srácok. Ez az, amit kértetek tőlünk. Mi figyeltünk rátok - megadjuk nektek ezt a játékélményt. Egy nagyon könnyen letölthető játékot kaptok, ahol még a DRM sem szennyezi be a szórakozásotokat."

A Ghost Recon: Future Soldier 2012. márciusában fog megjelenni, PS3-ra és XBOX360-ra. A Ghost Recon Online jelenleg európai nyílt béta státuszban van és még ebben a hónapban kiterjesztik azt a többi kontinensre is.

Azóta történt

Előzmények