[GC] Konami konferencia - összefoglaló

>> A Castlevania két fronton támad, mindkettő esetében egy-egy Nintendo masina a célplatform. A Nintendo DS hamarosan megkapja az újabb két dimenziós epizódot, amely ugyebár a Castlevania: Order of Ecclesia címre hallgat. Az epizód különlegessége a női főszereplő lesz. A Wii-s változat a Judgement, amiben az eddigi részek szereplői harcolnak: kiderült, hogy semmiféle komolyabb történetre nem kell számítanunk, egyszerűen csak a harc áll a középpontban. Koji Igarashi szerint komoly kihívás volt a Wiimote-ra egy jó bunyós rendszert összerakni, de végül sikerült nekik.

>> A Silent Hill: Homecoming egy új trailer mellett (ami bármikor felbukkanhat a mai nap folyamán) véglegesnek tűnő megjelenési dátumot kapott, ami az idei év novembere. Meglepetés: a célplatformok között nem csak az Xbox 360 és a PlayStation 3, hanem a PC is szerepel, a konzolokkal egyszerre esedékes megjelenéssel.

>> Elmaradhatatlan versenyző az idei Pro Evolution Soccer 2009 - a játékot az előző évek alapos csalódásait követően teljesen újraírták, az alapoktól kezdve. Az eredmény? Átalakított irányítás, letisztult menürendszer, teljesen új grafikus motor, és "Become a Legend" karrier-mód: idén októberben lehet számítani a játékra.

Említés szintjén szerepeltek még más játékok is (GTI Club + PSN-re, Hd grafikával és nyolc fős multiplayerrel és az Animal Crossing stílusára hajazó "Enchanted Fold and the School of Wizardry"), és rövid trailer formájában bemutatkozott az európai Mercury Steam fejlesztése, a Lords of Shadow is.