GameStick: Sikeres Kickstarter kampány

Egy hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a PlayJam egy érdekes android-alapú minikonzol fejlesztésébe fogott. A GameStick nevű szerkezet mindössze egy pendrive méretű, HDMI-csatlakozóval ellátott egységből és egy kontrollerből áll. Az eszközt csak csatlakoztatnunk kell a HDTV-hez és már játszhatunk is az androidos játékokkal.

A készítők 100.000 dollárnyi támogatást kértek a Kickstarter oldalán a játékosoktól, hogy finanszírozni tudják a GameStick fejlesztését. Az alábbi videót prezentációs célokból készítették, melyben ismertetik a készülék fontosabb tulajdonságait:

A GameStick Kickstarter kampánya végül óriási sikerrel zárult, ami még a fejlesztőket is meglepte. A kért 100.000 dollár helyett 647.658 USD gyűlt össze, amit több ezren hoztak tető alá. A készítők nagyon hálásak minden támogatónak, elmondásuk szerint a rengeteg visszajelzést figyelembe véve fogják kialakítani a GameStick végleges formáját, hogy mindenki elégedett lehessen az eredménnyel.

A készüléket hamarosan elő is lehet majd rendelni a hivatalos oldalon, ahol jelenleg 79 dollárért (Az nagyjából 17.000 HUF) hirdetik azt. A hazai árak ennél nyilván magasabbak lesznek, de a pontos összeg majd csak a GameStick megjelenésekor, előreláthatóan áprilisban fog kiderülni.

Azóta történt

Előzmények