Gamescom 2018 - Íme a Square Enix játékfelhozatala

Az európai show-n többek között ott lesz a Kingdom Hearts III, a Life is Strange 2 és a Just Cause 4 is.

A 2018. augusztus 21-25. között Németországban, Kölnben megrendezésre kerülő Gamescom keretében a Square Enix számos megjelenés előtt álló játékát fogja bemutatni hatalmas, 1500 négyzetméteres standjánál (B31/41 és C30/40) a 9.1-es csarnokban. A látogatóknak közel 200 kiállított konzolon lesz lehetőségük elmerülni olyan játékokban, mint a SHADOW OF THE TOMB RAIDER, a KINGDOM HEARTS III, a DRAGON QUEST® XI: Echoes of an Elusive Age™ és a FINAL FANTASY® XIV.

A Gamescom látogatói két játszható demóval pillanthatnak bele a KINGDOM HEARTS III varázslatos világába, melyből az egyikben a Walt Disney Animation Studios Herkules rajfilmjének szikla titánjával küzdhetnek meg, a másikban pedig a Toy Story játékvilágát fedezhetik fel Woody és Buzz oldalán. A stand fotólehetőséggel is várja a rajongókat, akik többek között lefényképezkedhetnek egy hatalmas Keyblade fegyverrel, vagy akár egy valódi játékként is Andy szobájában a Disney•Pixar klasszikus Toy Story világából.

A SHADOW OF THE TOMB RAIDER témája nagy hatással volt a Square Enix standjára, aminek ezen részen egy impozáns maja piramis stílusában épült meg számos konzollal. A látogatók a játék hangulatát visszaadó környezetben még jobban elmerülhetnek Lara Croft® eddigi legnagyobb kalandjának demójával. A szerepjáték rajongókra egy teljesen új kaland vár az időtlen klasszikus DRAGON QUEST sorozat új része, a DRAGON QUEST XI demójával, ami bemutatja a játék számos tartalmi javítását és teljesen új szinkronját még a megjelenése előtt.

Az idei Gamescomon kerül sor továbbá a LIFE IS STRANGE® 2 világpremierjére. Nem csak a fejlesztőcsapat fog új részleteket megosztani a díjnyertes és kritikusok által elismert LIFE IS STRANGE várva várt folytatásáról, de emellett első alkalommal játszható a Square Enix standjánál a show flooron. Idén a rajongók egy exkluzív JUST CAUSE 4 prezentáción is részt vehetnek a Square Enix standjánál. A JUST CAUSE 4 teljesen új szintre emeli a sorozat lenyűgöző pusztítását és egyedi fizikáját a teljesen szimulált tornádókkal és más extrém időjárási viszonyokkal. A játékban visszatér Rico Rodriguez védjegyének számító ejtőernyőjével, szárnyas repülőruhájával és természetesen kapaszkodó horgával, mely ezúttal új funkciókkal bővült és teljesen testreszabható, így a játékosok legkreatívabb és legerősebb fegyvere lesz.

A kritikusok által elismert MMORPG, a FINAL FANTASY XIV Online is visszatér a Gamescomra újabb izzasztó kihívásokkal és értékes nyereményekkel. Egy különleges promóció részeként a standnál regisztráló látogatók egy ingyenes FINAL FANTASY XIV Online STARTER EDITION példányt szerezhetnek, míg az exkluzív színpadi programok keretében feltűnnek majd a játék készítői, köztük Naoki Yoshida (producer, director) és Masayoshi Soken (sound director), a műsor pedig egy hatalmas cosplay versennyel fog zárulni augusztus 25-én (szombat). Augusztus 24-25-én lesz továbbá a FINAL FANTASY XIV Eorzean Symphony európai premierje is a Konzerthaus Dortmundban. Erről bővebb részleteket itt találtok.

Az exkluzív relikviákra vágyó játékosokat az 5.2-es csarnokban figurák, kiegészítők, ékszerek és társasok egész sora várja a Square Enix Products standnál, az új Square Enix Music standnál pedig exkluzív, aláírt lemezek is vásárolhatók. Egy különleges részen a látogatóknak lehetősége lesz kipróbálni továbbá a FINAL FANTASY TRADING CARD GAME™-et, valamint egy világszerte ismert márkán alapuló új társast.