Gamescom 2014: Star Wars - The Old Republic házépítés

A hatalmas költségvetésből készült és miden kétséget kizáróan World of Warcraft verőnek szánt internetes szerepjáték a BioWare első visszafogott sikerének könyvelhető el: bár a kezdetekben nagyon sokan megvásárolták (és ezzel elérték, hogy a TOR a leggyorsabban fejlődő MMO-nak kijáró díjat megkaphassa), végül látványosan csökkent az érdeklődés iránta. Jelenleg az eredeti, kizárólag fizetős modellel szemben egy hibrid free-to-play szisztémában üzemel.

Star Wars The Old Republic házak

A rajongók most mindenesetre örülhetnek: érkezik egy frissítés, amelyben többek között lehetősége nyílik minden hősnek saját házat építeni, sőt, megmutatni azt a barátainak és ismerőseinek is, kívülről és belülről. A céhes zászlóshajók megjelenése is a Galactic Strongholds címet viselő DLC-ben várható, amelyekkel repkedhetünk az űrben és bolygókat hódíthatunk meg. Bár átütő sikernek nem nevezhetjük, a BioWare továbbra is kitart amellett, hogy a The Old Republic a Knights of the Old Republic potenciális folytatása (sőt, nem is egy, hanem egyből 5-10 új része), így a sokak által szeretett klasszikus szerepjáték esetleges trilógiává bővítésére tovább sincs sok esély.

Azóta történt

Előzmények

  • Gamescom 2014: Bloodborne

    A Dark Souls sorozat készítőinek új játéka kizárólag PlayStation 4-re debütál majd, a sötét hangulat és az izzasztó nehézség pedig látatlanban is garantált.

  • Gamescom 2014: Evolve játékmenet

    A Turtle Rock is bemutatta készülő videojátékát, az Xbox One-ra exkluzív bétát kapó Evolve-ot, amelyben a vadászoknak a területen bóklászó rémekkel is számolniuk kell.

  • Gamescom 2014: Forza Horizon 2

    Szociális vezetés, ez lehet az aktuális generáció egyik legtöbbször használt kifejezése, nincs olyan autós játék, amelybe ne erőltetnék bele valamilyen formában.

  • Gamescom 2014: ténylegesen Xbox One exkluzív lett az új Tomb Raider

    A jelenlegi állás szerint nem csak ideiglenes, hanem tényleges exkluzivitást kapott a Tomb Raider reboot folytatása.