Friss előzeteseket kapott az Assassin's Creed: Odyssey

A Ubisoft a Gamescom keretén belül felfedte az széria új részének veszélyekkel és ellentétekkel teli világát

A játék a mítoszokban és legendákban gazdag Görögországban játszódik az időszámításunk előtti 5. században, a Spárta és Athén között dúló peloponnészoszi háború idején. Ezt a világot a benne élő félelmetes lények torzították el, melyek számos alakot öltöttek. Az Assassin’s Creed Odyssey mögött álló kreatív csapata megragadta a történelem ezen kulcsfontosságú pillanatát, mikor a mítoszok összeolvadtak a vallással és a tradíciókkal, átformálva a teljes görög életet és környezetet.

Alexios vagy Kassandra szerepében a játékosok Legendás Állatok és Mitikus Lények formájában találkozhatnak ezekkel a mítoszokkal, miközben Zsoldosokkal küzdenek és a Kosmos Szektával dacolnak. A Zsoldosok kiképzett harcosok, akik azonnal Alexios vagy Kassandra nyomába erednek, ha lopáson, gyilkosságon vagy más illegális cselekedeten kapják őket. Ezek a fejlett harci technikákkal és képességekkel felszerelt veszedelmes ellenfelek értékes fegyvereket forgatnak és időnként ragadozó állatok is kísérik őket. Fáradhatatlanul követik a hős nyomait földön és vízen egyaránt, amint fejpénzt tűznek ki rá.

Az árnyak közt megbúvó, rejtélyes Kosmos Szekta rátalált egy nagyhatalmú ereklyére, melynek segítségével kiterjeszti befolyását Görögországban, valamint manipulálja a vezetőket. A végső céljukat hajszolva, hogy teljesen az irányításuk alá vonják Görögországot, bárkit félrelöknek, maszkjaik mögött pedig politikusok, kereskedők, kalózok, tábornokok, vagy akár a hős állítólagos szövetségesei is megbújhatnak.

Odüsszeiájuk során a játékosok a herkulesi mítoszok inspirálta Legendás Állatokkal is találkozhatnak, mint például a Nemeai Oroszlán, melynek arany bundája rendkívül szívós ellenféllé teszi, a maguk az Istenek által megátkozott Lükaón Farkas, vagy épp Kallisztó a medve, az árkádiaiak dühös anyja, hogy csak párat említsünk közülük. A játékosoknak emellett lehetőségük lesz a legismertebb görög legendák ihlette rettenetes Mitikus Lényekkel is megküzdeni, mint például Medúza. Ezek a fantasztikus kihívások még izgalmasabbá teszik a játék későbbi szakaszát, valamint segítenek egy veszélyekkel és rejtélyekkel teli világ megteremtésében, hűen az adott kor történeteihez.

Az Assassin’s Creed Odyssey Az alábbi kiadásokban lesz elérhető október 5-től:

Assassin’s Creed Odyssey Omega Edition:

  • Assassin’s Creed Odyssey játékszoftver
  • 32 oldalas művészeti album: A Ubisoft Quebec művészeinek rajzaival, melyek a játék megalkotásához vezettek.
  • Világtérkép: Fedezd fel az Assassin’s Creed Odyssey világát ezzel a kézzel rajzolt művészi térképpel.
  • Omega Pack: Kronos csomag, 1 ideiglenes XP boost és 1 ideiglenes drachma boost. A Kronos csomag 5 epikus páncélzatot, 1 epikus fegyvert és 1 epikus lovat tartalmaz.

Assassin’s Creed Odyssey Gold Edition:

  • Assassin’s Creed Odyssey játékszoftver
  • Szezonbérlet: Szerezz hozzáférést az Assassin's Creed® Odyssey új narratív fejezeteihez a szezonbérlet részeként

Assassin’s Creed Odyssey Medusa Edition:

  • Assassin’s Creed Odyssey játékszoftver
  • The Fallen Gorgon szobor (magasság: 33 cm)
  • 64 oldalas művészeti album: A Ubisoft Quebec művészeinek rajzaival, melyek a játék megalkotásához vezettek.
  • Világtérkép: Fedezd fel az Assassin’s Creed Odyssey világát ezzel a kézzel rajzolt művészi térképpel.
  • Válogatott játékzene: Az Assassin’s Creed Odyssey legjobb zenéinek válogatása.
  • Omega Pack: Kronos csomag, 1 ideiglenes XP boost és 1 ideiglenes drachma boost. A Kronos csomag 5 epikus páncélzatot, 1 epikus fegyvert és 1 epikus lovat tartalmaz.

Az Assassin’s Creed Odyssey előrendelők emellett egy bónusz The Blind King küldetéssel is gazdagodhatnak, mely során egy rejtélyes utazóról kiderül, hogy sokkal több, mint aminek elsőre mutatja magát.