Készül a Freedom Fighters 2

Biztos emlékeztek még a 2002-ben megjelent nagyszerű taktikai TPS-re, a kritikusoknál meglehetősen szép eredményt elért Freedom Fighters-re. Az EA természetesen nem hagyja ki a ziccert, így hozzáláttak a Freedom Fighters 2 fejlesztéséhez. még tavaly novemberében. A kiadó sokat töprengett azon, hogy megvárnák a következő generációs Xbox360 utódját, az X720-at, míg végül a Microsoft hatására dűlőre jutottak. Nem érdemes addig várni, hiszen az új Xbox konzol megjelenése még odébb van. Emellett meglepő módon nem támogatják a Natal rendszerét sem.

A játék munkálataiért a korábbi részt elkövető IO Interactive (Hitman, Kane and Lynch, stb) valamint az EA Los Angeles (Command & Conquer 4, Medal of Honor, stb) fog felelni, amelyet PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra fejlesztenek, a vezérplatform pedig az Xbox360 lesz.  A zenei részért továbbra is Jesper Kyd fog felelni. A fejlesztők részletes, 40 órás történetet ígérnek, ami az előző rész után 1 évvel később játszódik, ugyancsak Chris  és Izabella főszereplésével. A sztori szerint Amerika és a Világ szovjet uralom alatt áll, az előző részben csak New York java részét szabadítottuk fel az orosz elnyomóktól. A kiadó még azt is megerősítette, hogy az EA történetének nagy dicső fénye lehet az FF2 elkészítése hiszen óriási, nyitott világgal fog rendelkezni a teljes produktum, méghozzá kétszemélyes cooperative online támogatással megfűszerezve.

Éppen ezért akár két osztagba is verődhetünk online, s vezethetjük a többi AI vezérelte csapatunkat haverunk társaságában, Alpha és Bravo squadra bontva. Természetesen a leaderek mi leszünk a főcsapatnak, a másodlagos szakasznak pedig értelemszerűen a barátunk. Ez a hosttól fog függni, akié a lobby, azé lesz az Alpha szakasz. A parancs kiosztás valamivel részletesebb lesz mint az elődnél tapasztaltak. Sajnos többjátékos móduszt (TDM, CTF, stb) egyáltalán nem terveznek a srácok a Freedom Fighters második részéhez, talán jobb is így, hiszen erős sztori módra számíthatunk az elmondások szerint. A játékosra tehát nagy feladat fog várni, amikor megjelenik 2011 nyarán, hat hónapos konzol exkluzív (Xbox360, PS3) címként. PC-re pedig szinte biztos, hogy 2012-ben fog debütálni, ezzel tiszteletben tartva a Freedom Fighters 10 éves évfordulóját. Várjuk szeretettel a további fejleményeket az EA-től, hátha az idei E3-on meglepnek minket valamivel.