Forza 3 - 2010 legjobban akadálymentesített játéka

Az AbleGamers egy olyan alapítvány ami azért jött létre, hogy összefogja és segítse a fogyatékkal élőket abban, hogy ők is tudjanak játszani. Ami számunkra a mindennapi élet szerves része, hogy kikapcsolódásképpen játszunk kedvenc játékainkkal a számukra sokszor leküzdhetetlen akadály. Hiszen ezen játékok javarészt úgy készülnek, hogy igencsak sok gombot, gombkombinációt kell használni.

Viszont akadnak azért olyan játékok amik kellően akadálymentesek ahhoz, hogy fogyatékkal élő játékosok is megtalálják benne a számításaikat, és ha nem is ugyanúgy mint mások, de játszanak velük. Rendkívül hasznos tevékenységet folytat tehát az AbleGamers, már azzal is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy például a Forza 3-at akár két gombbal is irányítani lehet. Ezt ugye az automatikus fékezés opció bekapcsolásával lehet elérni, míg a gázt ha máshogy nem megy lehet rögzíteni. Így számos lehetőség nyílik arra, hogy fogyatékkal élő játékostársaink is szórakozzanak és legalább olyan jól érezzék magukat, mint mi.

Tehát 2010-ben a Forza 3 kapta az "Accessible Mainstream Game of the Year" kitűntető díjat. Alább egy videó opciókat mutat az irányításra.

Érdemes megjegyezni, hogy azért hazánkban is akadnak olyanok, akik a videojátékok segítségével okoznak felejthetetlen pillanatokat a fogyatékkal élő gyerekeknek, és nem mellesleg fejlesztik képességeiket.

Azóta történt