Football Manager 2009 novemberben

PC-n, Mac-en és PSP-n is támad a SI Games piacvezető futballmenedzsere idén, a 2009-es kiadás a fejlesztőstúdió hivatalos bejelentése szerint november közepén érkezik, a harcedzett és a kevésbé tapasztalt menedzserekhez egyaránt.

A Football Manager 2009 számos fronton többet kínál elődjénél, a média részt alaposan kipofozták a SI Games emberei, így például meccsek előtt és után sajtótájékoztatókon is helyt kell állnunk a kérdések kereszttűzében. Aranylábúinknak immár utasításokat adhatunk, hogy milyen mozdulatokra, akár szabadrúgásokra gyúrjanak rá az edzések során, ennek eredménye szemmel látható lesz a későbbiekben. A transzferrendszer is átalakul, sokkal részletesebb és életszagúbb lesz az ígéretek szerint.

A legjelentősebb változás azonban a match engine tekintetében könyvelhető el, a mérkőzéseket immár 3D-ben követhetjük figyelemmel, a korábbi felülnézetes megjelenítésnél tehát sokkal látványosabb körítésben tekinthetjük meg az összecsapásokat. A kurrens focis játékok színvonalára látvány terén azért ne számítsunk, ez azért még mindig egy menedzserjáték.

Természetesen frissült az adatbázis is, a játékban szereplő 51 ország bajnokságait a nyári transzferszezon történéseinek megfelelően updatelték, összesen 350.000 focista statisztikáivall együtt.

A novemberi megjelenés előtt néhány héttel demonstráció is érkezik, ennek pontos dátuma még nincs.