Flappy Bird: Tönkretette készítője életét, pedig milliókat keresett vele

Alig pár nap alatt a semmiből előbukkant Flappy Bird című programot mintegy 50 millióan töltötték le, a fejlesztőjének pedig naponta nem kevesebb, mint 50.000 dollár (11 millió forint) bevételt termelt, pedig teljesen ingyenes, ráadásul még mikrotranzakció sem volt benne. Kikapcsolhatatlan hirdetésekkel volt teletűzdelve, a játékmenete roppant idegesítő lett, ráadásul a pályadizájnt teljes egészében a Super Mario Bros. című játékból nyúlta le a készítő, ennek ellenére mégis nagyon népszerűvé vált a játék.

Ám Dong Nguyen, aki egymaga alig pár éjszaka alatt megalkotta a Flappy Bird című kis mobilos játékot, nem kért ebből a népszerűségből. Annak ellenére, hogy ez a játék napi 50.000 dollárt hozott számára, mégis törölte azt az alkalmazásboltok listájából. Elmondása szerint nem jogi problémák merültek fel, egész egyszerűen elege lett már az őt zaklató újságírókból, valamint a felhasználóktól érkező pozitív és negatív kritikákból, melyek tönkreteszik az ő egyszerű életét.

Aki letöltötte és telepítette már a Flappy Bird című játékot, az természetesen továbbra is használhatja azt, ám mostantól nem lehet az áruházakból beszerezni a programot. Amint eltűnt a kínálatból, az eBay-en feltűntek olyan mobilkészülékek, melyekre már telepítették a Flappy Bird című játékot, egyesekért komoly (650 font), másokért elég pofátlan (2000 font) körüli összegeket kérnek.

Ezzel egyidőben feltűntek az első klónok is, melyek készítői a Flappy Bird sikereit akarják meglovagolni, természetesen immár fizetős formában. Többek között a Fly Birdie - Flappy Bird Flyer, amiben három életért 0.69 fontot kell fizetnünk, vagy a Fluffy vs. Flappy Birds, melyben 1.49 fontért kikapcsolhatjuk a hirdetéseket.

Azóta történt