Fizetős lett a Steam Greenlight

A Valve nemrég elindította a Steam Greenlight (Zöld Út) nevű kezdeményezést, melynek lényege hogy azok a fejlesztők, akik szeretnék hogy játékaik megjelenjenek a Steam kínálatában, meghirdethetik készülő alkotásaikat, melyekre azután a közösség tagjai szavazhatnak. Bárki készíthet a maga által fejlesztett játékról egy projektoldalt, benne képekkel, videókkal (Akárcsak a Steam Workshopnál), és amennyiben a játékosok kellő számú szavazattal támogatják, akkor felkerül a Steam kínálatába is.

Sajnos azonban bármilyen nagyszerű ötletnek indult ez a kezdeményezés, várható volt hogy lesznek olyan vicces kedvű játékosok, akik pusztán szórakozásból mindenféle hülyeséggel fogják elárasztani a rendszert. És ez sajnos így is lett: szexjáték, WTC repülőszimulátor (World Trade Center), valamint Half-Life 3 bejelentések egész garmadáját kellett kiirtania a Valve csapatának a Steam Greenlight-ból.

Ezt egy idő után megunták és bejelentették a hivatalos fórumon, hogy mostantól 100 USD-t kell fizetnie mindenkinek, aki szeretné játékát a Steam Greenlight rendszerében hirdetni. Mielőtt bárki arra gondolna hogy ez egy újabb nyerészkedő fogás a Valve részéről, eláruljuk hogy az így befolyt teljes összeget a Child's Play alapítvány számlájára utalják át.

Ugyanakkor azt is elmondták hogy a Steam Greenlight még egyáltalán nincs végső állapotában, az elkövetkező hónapokban jelentős mértékű javulásnak és bővítésnek szeretnék alávetni, ráadásul ebbe a játékosok véleménye és javaslatai is döntő tényezők lehetnek. Ami a 100 dolláros "belépőt" illeti, az maradni fog, valamint mostantól semmiféle erotikus témájú játék nem kerülhet fel a Steam Greenlight rendszerébe, hiszen a Valve a családbarát filozófia híve.

Azóta történt

Előzmények