Final Fantasy XIV Online - Az 5.3-as frissítéssel visszatérnek a NieR tartalmak

Az új részletek mellett bejelentésre került a népszerű ’The Creation of FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers’ bónusz epizódja, ami április 30-án fog debütálni a játék Youtube csatornáján.

A Square Enix a legújabb Letter from the Producer LIVE közvetítés keretében új részleteket fedett fel a FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers következő 5.3-as Reflections in Crystal frissítéséről. A kritikusok által elismert játék kiegészítőjének új frissítése folytatja a Shadowbringers történetét és bemutatja a YoRHa: Dark Apocalypse raid sorozatának következő fejezetét.

A frissítés emellett az eredeti játék fő A Realm Reborn történetét is áramvonalasítja, ami egy feljavított élményt nyújt az új játékosoknak, ahogy a kiegészítő tartalmai felé haladnak a kampányban.

A játék producere és rendezője, Naoki Yoshida az alábbi részleteket is felfedte az 5.3-as frissítésről:

  • Új főküldetések: Lehull a lepel a FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers végső fejezetének főküldetéseiről.
  • Frissített A Realm Reborn tartalmak: Az A Realm Reborn átdolgozott formában nyújt egy áramvonalasabb élményt a játékosoknak, ahogy a Heavensward és azt követő tartalmak felé tartanak. A játékosok emellett a ’The Ultima Weapon’ küldetés teljesítését követően visszarepülhetnek az A Realm Reborn helyszíneire is.
  • Új YoRHa: Dark Apocalypse Alliance Raid: Az 5.1-es The Copied Factory frissítést követően a következő NieR inspirálta The Puppets Bunker raid további részleteket fed fel a mechanikus létformák titkairól.
  • Új The Heroes’ Gauntlet helyszín: A játékosok szembenézhetnek ezzel az új kihívással kalandortársaik, vagy a Trust-rendszerrel akár NPC karakterek oldalán.
  • Új próba: Nyolc karakterből álló csapatok nézhetnek szembe ezen új kihívást jelentő próba izgalmaival normál és extrém fokozaton.
  • Frissített Save the Queen küldetéssorozat: A játékosok továbbfejleszthetik a küldetéssorozat első fejezetében szerzett fegyvereiket, miközben felfedeznek egy vadonatúj helyszínt. A frissítés részeként hatalmas harcokkal is bővülni fog.
  • Új „Chronicles of a New Era” küldetés: A Ruby Weapon sorozat részeként a játékosok rövid, sztoriközpontú élmények részesei lehetnek egy különleges harci esemény keretében.
  • Ishgard Restoration frissítés: A helyreállítás harmadik fázisa a Skybuilders erőfeszítései után veszi kezdetét. Visszatér a Skybuilder Rankings új elkészíthető tárgyakkal és új teljesítményekkel a helyreállítás legnagyobb támogatóinak.
  • Új Beast Tribe küldetések: Egy új tárgykészítés központú küldetéssorozat törpökkel.
  • New Game+ frissítések: A játékosok visszalátogathatnak az A Realm Reborn főküldetéseire és mellékküldetéseire, miközben megtartják karakterüket és szintjüket.
  • Új Unreal Trials küzdelmek: A játékosok szembenézhetnek a korábbi kiegészítők kihívást jelentő primal ellenfeleivel 80-as szintű hőseikkel. Az Unreal Trials egy primal küzdelmet tartogat, ami minden frissítéssel változni fog, melyek közül az első Shiva lesz az 5.3-as frissítéssel. A primal győzése minden héten egy új minijátékot nyit meg a játékosok előtt, amit sikeresen teljesítve értékes díjakra beváltható zsetonokat szerezhetnek.
  • Crafter and Gatherer frissítés: Új egyedi kézbesítések, frissített Rowena’s Houe of Splendors és Skysteel Tools küldetéssorozat.
  • PvE és PvP kasztmódosítások, rendszerfrissítések és sok más.