Final Fantasy XIV Online: Megjelenés, borítók, árak és képek

A Square Enix gondozásában hamarosan megjelenő Final Fantasy XIV Online, mint azt a nevéből már ki lehetett találni, egy MMORPG lesz. A kiadó tegnap bejelentette a játék európai megjelenésének pontos dátumát, bemutatták a végleges borítót, az árakat, a havidíj összegét, valamint egy rakás új képet is kiadtak a játékból.

Kezdjük a megjelenéssel, a végleges borítóval, valamint a várható árakkal. A Final Fantasy XIV Online kétféle változatban lesz kapható, először a PC-s Collector's Edition jelenik meg, szeptember 22-én, majd ezt követi a PC-s normál kiadás, szeptember 30-án. A normál kiadás várható ára 49.99 dollár lesz, míg a Collector's Edition 74.99 dollárba fog kerülni.

A PlayStation 3 tulajdonosok számára rossz hír, hogy az ő verziójuk csak 2011. márciusában jelenik meg, és ennél pontosabb időponttal jelenleg még nem is szolgálhatunk.

A Final Fantasy XIV normál kiadása tartalmazni fogja a játék lemezén és a kézikönyvön kívül egy exkluzív játékbeli tárgy, a Garlond Goggles kódját is (Ami megnöveli a skillek elsajátításának sebességét), valamint 30 nap ingyenes játékra ad lehetőséget.

A Collector's Edition díszdobozban fog megjelenni, ami a játék lemezén és a kézikönyvön kívül szintén egy bónusz tárgy, az Onion Helm kódját tartalmazza (Ami a karakterünk halálakor történő újraéledést gyorsítja fel). Egy egyedi, egyszer használatos kód is helyet kap a csomagban, Right of Passage certificate néven, melynek segítségével egyéb lehetőségek nyílnak meg a játékban (Ezekről egyelőre még nincs infó). Természetesen a gyűjtői kiadás is tartalmazni fog 30 napnyi ingyenes játékidőt. Ezen felül egy Guest Pass kódot is kapunk, mellyel egy barátunkat hívhatjuk meg limitált ideig a játékba.

A Collector's Edition-ben helyet kap még egy DVD lemez is, melyen a játék készítéséről szóló videók és interjúk mellett eddig nem láthatott meglepetéseket is találhatunk. Egy ún. Security Token is részét képezi a csomagnak, mellyel az account-unk biztonságát növelhetjük meg, valamint egy bőrkötésű Travel Journal nevű könyvet is tartalmaz, melyben a játékosok átélt kalandjai vannak rögzítve, eddig nem láthatott rajzokkal illusztrálva. Ezen kívül a gyűjtői kiadás vásárlói korábban játszhatnak a játékkal, mint a normál változat tulajdonosai.

A Final Fantasy XIV Online havidíjas lesz, ezért a dobozokban lévő 30 napnyi ingyenes időszak lejárta után fizetni kell a további játékért. A havidíj összege 12.99 dollár lesz egy hónapra, ezért az összegért cserébe a játékosok két karaktert tarthatnak fenn 30 napon keresztül. Egy normál karaktert, és egy NPC (Retainer) karaktert, melynek segítségével a tárgyakat tárolni tudjuk, illetve üzletelni tudunk azokkal. Akiknek ez a két karakter nem elég, azok 3.00 dollárért vehetnek egy további karakterhelyet (Maximum 8 hely lehet egy account-on), és további NPC karaktereket, egyenként 1.00 dollárért.

A játékhoz készült egy benchmark program, melynek segítségével mindenki lemérheti saját számítógépének teljesítményét, így kiderítve, hogy milyen beállítások mellett fog tudni majd játszani a játékkal. Habár a cikkben nem esett róla szó, de várhatóan lesz ingyenes tesztidőszak is, azaz nem csak a vásárlással próbálhatjuk majd ki a játékot. Végezetül pedig következzenek a képek, melyeket megtekinthettek az alább található galériában:

Final Fantasy XIV Online képgaléria

Azóta történt

Előzmények