Final Fantasy XIV, egy történet vége

A Final Fantasy XIV nem mondható sikeres játéknak, nem nyerte el se a játékosok, se a kritikusok elismerését, a metacritic.com szerint ez a legrosszabbul értékelt Final Fantasy játék.

Mindezek után nem csoda, hogy a Square-Enix a teljes újragondolása mellett döntött, hisz az MMO-nak készült játék fontos része a cég jövőbeli terveinek, ugyanis kimutatások szerint a szintén MMO előd, a Final Fantasy XI volt az a rész, mely összességében a SE legnagyobb bevételét generálta az évek során.

És amíg ez az alapoktól újratervezett játék, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn címen majd egyszer csak elkészül, addig a jelenlegi a napokban ért véget. Ezt az eseményt megörökítendő egy látványos animációs rövidfilmet készített a Square-Enix, melyben láthatjuk, hogy mi is okozta Eorzea, a Final Fantasy XIV világának a pusztulását.

Természetesen a Realm Reborn fejlesztése eközben már a végéhez közeledik, október vége óta alfa stádiumban van. Szerencsére már mozgásban is látható, annyi ez alapján elmondható, hogy a legalább a látványra nem lesz panasz, legalábbis PC-n.


alfa képsorok

PC mellett a játék készül PS3-ra is, várhatóan jóval visszafogottabb látványvilággal. A tervek szerint a megjelenés 2013 elején várható, a két platformon egyszerre.

Azóta történt