Final Fantasy XIII: még az idén?

Sokan már lemondtak arról, hogy a Final Fantasy XIII még a 2008-as naptári évben a boltokba fog kerülni, nemrég azonban egy Electornic Arts alkalmazott szájából bíztató dolgok hangzottak el.

A forrás azt állítja, hogy a játék még idén decemberben meg fog jelenni Japánban, a Tokyo Game Show-n pedig játszható formában lesz jelen, illetve hogy az amerikai és az európai megjelenésre a lokalizációs munkálatok hosszától függően az üzleti év végén (2009 március), vagy a következő elején kerülhetne sor.

Sokatokban minden bizonnyal felmerül a kérdés, hogy miért is kellene hinni egy EA alkalmazottnak. Nos, néhány évvel ezelőtt, még az Enix-szel történő egyesülés előtt a Squaresoft az Electronic Arts-cal közösen megalapította a Square Electronic Arts LLC-t, ami lényegében annyit takart, hogy egymás játékait forgalmazták a saját piacaikon - az EA játékokat a Square adta ki Japánban, a Square címek pedig az EA logójával jutottak el nyugatra. Éppen ezért a két kiadó szoros kapcsolatot ápol.

A japán videójátékpiac talán legnagyobb kérdése, hogy mikor jelenik meg a PlayStation 3 számára kulcsfontosságú Final Fantasy XIII - most talán megkaptuk a választ.