Final Fantasy VII - Jön a Remake folytatása, Remaster kiadást kap a Crisis Core

Az elmúlt éjszaka tartott stream adás számos izgalmas bejelentést tartogatott.

Ahogy a minap mi is írtunk róla, a Square Enix jó előre bejelentette, hogy egy nagyjából 10 perces stream adással ünnepelhetjük meg a Final Fantasy VII 25. születésnapját. Sokan kíváncsian vártuk, hogy milyen bejelentésekkel leszünk gazdagabbak, és azt hiszem elmondhatjuk, hogy megérte várni, hiszen számos érdekes leleplezést kaptunk a rövid idő alatt. Haladjunk szépen sorban: Elsőként kiderült, hogy a mai naptól PC-n, a Steamen is elérhető lesz a Final Fantasy VII Remake Intergrade, így aki a Valve rendszerében szeretné megvásárolni a felújítást, annak mától van erre lehetősége. Extra dolog, hogy a program teljesen Steam Deck kompatibilis lesz.

A következő szegmens a Final Fantasy VII The First Soldier című battle royale játékról szólt, a fejlesztők egy új előzetest mutattak be a 3. szezonról, ebben láthatjuk, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a közeljövőben az Androidra és iOS rendszerekre megjelent programban. Meglepő módon a visszajelzések szerint kifejezetten sokan játszanak a különleges alkotással, így mindenképp érdemes a téma iránt érdeklődőknek egy pillantást vetnie a tavaly év végén megjelent játékra.

Ezek után ismét felbukkant hosszú idő után a szintén mobil eszközökre készülő Final Fantasy VII: Ever Crisis, amelye az eredeti játék történetét meséli el újra, de mindezek mellett az összes korábbi mellékág sztoriját is végigjátszhatjuk majd (Advent Children, Before Crisis, Crisis Core, Dirge of Cerberus) Megjelenési dátumot még mindig nem kaptunk, de a béta elvileg még idén elindul. A lenti trailer egy kis meglepetéssel is szolgál a végén, amely további kérdéseket is felvet.

2007-ben jelent meg a Final Fantasy VII előzményeként a Crisis Core: Final Fantasy VII, amely anno kizárólag PlayStation Portable kézikonzolra lett elérhető. Az elmúlt években számtalan rajongó szerette volna, hogy egy valódi remake, vagy legalább egy rendes remaster készüljön a kedvencükből és úgy tűnik, hogy ezek a kérések meghallgatásra kerültek. Érkezik a Final Fantasy VII Crisis Core Reunion, amelynek már az első előzetese is sokunk szívét megdobogtatta. Megjelenés idén év végén PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switch-re.

Végül pedig megtörtént amire hosszú ideje vártak a rajongók, a Square Enix bejelentette a Final Fantasy VII Remake folytatását, amely a Final Fantasy VII Rebirth címet kapta. A megjelenés 2023. telén várható, ennél pontosabb dátumot egyelőre nem kaptunk, viszont az is kiderült, hogy egyelőre kizárólag PlayStation 5-re kapjuk meg az új részt.

Extraként Tetsuya Nomura megerősítette, miszerint a teljes remake széria három részből fog állni, és már elkezdtek dolgozni a harmadik részen is. Vélhetőleg még néhány év elmúlik mire azt a játékot is megkapjuk, de legalább haladnak a munkálatokkal, mi türelmesen várjuk a végeredményeket.

Előzmények