FINAL FANTASY Versus XIII - Címváltozás?

Eléggé mostohán kezeli a Square-Enix a Final Fantasy versus XIII-at, ugyanis a 2006-os E3-on bejelentett új rész a mai napig nem jelent meg. Valószínűleg elsősorban a XIII két folytatásával foglalkoztak inkább és néhány CGI, illetve egy gameplay videónak beállított anyagon kívül semmi újdonságot sem kaptunk. A Playstation 3 exkluzívnak mondott részről legutoljára azt pletykálták, hogy lelőtték a fejlesztését, de ezt a készítők azonnal tagadták.

A minap egy olyan szóbeszéd látott napvilágot, miszerint új címmel jelenik meg a játék, vagyis átnevezik az egészet Final Fantasy XV-re. Az információ egy japán divatmárka cégtől, a "Roen"-től származik, ők készítették a Versus XIII ruhaterveit. A cég weboldalán, a Biography résznél ugyanis a 2008-as évnél bizony nem a Versust látjuk, hanem a Final Fantasy XV-öt. Honnan lehet tudni, hogy nem egy másik játékról van szó? Az együttműködésre még 2008-ban került sor, amikor is a Square bejelentette a közös munkát és a partnerséget a "Roen"-nel. AVersus XIII pedig sehol sem található a cég történetében.

A fentieket természetesen nem szabad készpénznek venni, de az elmondható, hogy érdekes dologról van szó. Remélhetőleg a jövőben több információt is kapunk az elhúzódó játékról.

Azóta történt

Előzmények