Fifa 13 - első információk

Nemrégiben egy közlemény érkezett hozzánk, ami a Fifa 13-ról tartalmaz információkat. Ezt most változatlanul osztjuk meg veletek:

A világ legsikeresebb sportjátékát kívánjuk tovább tökéletesíteni az újításokkal, melyek még hívebben tükrözik az igazi foci drámai és kiszámíthatatlan természetét – nyilatkozta David Rutter, a FIFA 13 ügyvezető producere. – Az idei innovációk forradalmasítják a játék mesterséges intelligenciáját, a cselezést, a labdakezelést és a test test elleni küzdelmet. A labdáért való küzdelem immár az egész pályán zajlik, ami jelentősen növeli a játékosok szabadságfokát a támadások felépítésének területén is.

A FIFA 13 HD konzol és PC változatait a FIFA széria legkifinomultabb mesterséges intelligenciája működteti. A vadonatúj támadó intelligencia jóvoltából a futballisták jobban kihasználják a rendelkezésükre álló helyet, hatékonyabban törik át az ellenfél védelmét, és képesek két labdaérintéssel előre gondolkodni. Mostantól nem csak észlelik, de elfutások, irány- és tempóváltások formájában ki is használják az ellenfél védelmén támadt réseket, állva hagyják a védőjátékosokat, és kínálják magukat az átadáshoz saját csapatuk tagjai számára, így növelve az ellenfél kapujára nehezedő nyomást.

A FIFA 13 játékban, az új és eredeti labdakezelési rendszer jóvoltából, minden érintés kiemelt jelentőséggel bír. A világsztár Lionel Messi ihlette komplett labdakezelés lehetővé teszi a játékosok számára, hogy szembeforduljanak ellenfelükkel, és a precíziós labdakezelést teljes körű mobilitással kombinálva kerekedjenek felül a labdabirtoklásért vívott egy egy elleni küzdelmekben. Az irányváltások gyorsabbak, a játékosok gyorsabban iramodnak meg a labdával, és hosszabb távon is hatékonyabban tartják tőle távol a hátvédeket. A FIFA 13 labdalevétel vezérlése alapjaiban változtatja meg a labdakezelés jellegét azáltal, hogy mindkét oldalról kiküszöböli a száz százalékos megmozdulásokat, ily módon téve változatosabbá és kiszámíthatatlanabbá az összecsapások kimenetelét. A labdalevétel mostantól az olyan tényezők is befolyásolják, mint a védelem által kifejtett nyomás, az átadás íve és a labda sebessége. Ez növeli a védőjátékosok esélyét arra, hogy a passzok nyomán labdát szerezzenek.

A Player Impact Engine második generációja új szintre emeli a fizikai tényezők szerepét a lepattanó labdákért vívott küzdelemben. A védők rátartanak a támadókra, igyekeznek puszta méretükkel és tömegükkel nyomást gyakorolni rájuk abban a reményben, hogy hibáikat kihasználva labdához juthatnak, vagy megzavarhatják ellenfeleiket annak átvételében. A FIFA 13 taktikai szabadrúgás szisztémája révén a csapat legjobb játékosai egyedi és veszedelmes szabadrúgásokat irányozhatnak az ellenfél kapujának. Saját játékosból akár hárman is felsorakozhatnak a labda mögött, hogy egymást követő lövőcselekkel zavarják össze a sorfalat, és növeljék az eredményesség esélyét. A védekező félnek módjában áll növelni vagy csökkenteni a sorfalat álló játékosok számát, csökkenteni a távolságot a labda és a sorfal között, vagy kijelölni egy tagját, aki a kellő pillanatban kimozdulva testével blokkolja a kapura irányzott lövést.

A FIFA 13 további jellemzői:

  • Továbbfejlesztett Karrier mód, a sorozat legeltökéltebb rajongói által régóta igényelt módosításokkal
  • Kibővített EA SPORTS FIFA online tartalom, további fejlesztéseken esik át a népszerű Szemtől szembe idények mód
  • Számos új jellemzővel és bónusszal bővül az EA SPORTS Football Club, a FIFA lényegét megtestesítő live szolgáltatás
  • Teljes élethűség több mint 500 hivatalosan licencelt futballklubbal

Az elkövetkező hónapok során további játékmódok és jellemzők bejelentése várható.

Azóta történt