FFXIV: A program jelenlegi állapota miatt egy hónappal tovább ingyenes

A Final Fantasy XIV Online című MMORPG egy nagyon jó játéknak tűnt a megjelenés előtt, de már a bétában arról panaszkodtak a játékosok, hogy az irdatlanul magas gépigény mellé egy meglehetősen bugos program is társul.

Nem volt véletlen, hogy a megjelenéskor a Square Enix arra kérte a nagyobb, játékokkal foglalkozó oldalakat, hogy ne írjanak elemzést a programról, mert a jelenlegi állapotában még nem felel meg annak, hogy tesztet írjanak róla. Azonban a játék kijött, és mindenhol megjelentek a tesztek is, melyekben - természetesen - jócskán lehúzták az értékeléseket.

Mindezek ellenére sokan megvették a játékot, ám mind a mai napig nem sikerült a Square Enix-nek elérnie, hogy maradéktalanul elégedettek legyenek a vásárlóik, sőt, még olyanok is voltak, akik teljesen kiábrándultak az egész Final Fantasy franchise-ből miatta.

A Square Enix ezért egy közleményt adott ki, melyben közlik a játékosokkal, hogy a negatív visszajelzések, valamint a program jelenlegi állapota miatt 30 nappal meghosszabbítják az ingyenes próbaidőszak időtartamát. Így tehát minden olyan Final Fantasy XIV Online vásárló, aki október 25-ig megvásárolja (vásárolta) a játékot, az a vásárlástól számított 60 napon keresztül ingyen játszhat majd azzal.

Egy ide kapcsolódó hír szerint a Square Enix egyik legnagyobb rajongója, aki mellesleg a cég részvényeinek 1%-át is a magáénak tudhatta, annyira felháborodott a Final Fantasy XIV Online megvásárlása és kipróbálása után, hogy egy nap alatt egyben eladta a Wall Streeten a mintegy 26 millió dollárt érő papírokat.

Azóta történt

Előzmények