Félelmetesen magas árat kapnak a Nintendo saját microSD memóriakártyái

Tiszta szerencse, hogy az egész csak marketing, így nem kötelező a hivatalos memóriakártyákat használni.

A Nintendo a hónap első felében jelentette be, hogy márciusban érkezik a Switch nevű kézikonzol, aminek a leggyengébb pontja biztosan a 32 GB-os beépített tárhelye lesz. Ugyanakkor ez szerencsére kiegészíthető microSD memóriakártyával, akár 2 TB-os megoldással is (ha később érkezik ilyen), tehát a probléma tulajdonképpen kezelhető.

Hirdetés

A Nintendo össze is állt a HORI-val és piacra dobtak (egyelőre csak japánban) egy 16 (7490 japán jen) és egy 32 (7900 japán jen) gigabájtos microSDHC memóriakártyát, amelyeket a Nintendo Switch márkajelzéssel ruháztak fel. Végeredményben tehát a vállalat maga is kiszolgálja a konzolt a tárhely növelésére vonatkozóan, de ezt félelmetesen drágán teszik, ugyanis a 32 GB-os verzió a hasonló képességű, Nintendo Switch konzollal nem hitelesített microSDHC memóriakártyákhoz képest háromszoros áron szerezhető be.

Szerencsére az egész színtiszta marketing. Az emberek többsége azt hiszi, hogy a márkajelzés szintjén egymáshoz passzoló megoldások jobban működnek, és ezért hajlandók jóval többet is fizetni, amit végeredményben a Nintendo ki is használ. Ezzel szemben az igazság az, hogy a Nintendo Switch tökéletesen működni fog például a kifejezetten jó áron beszerezhető SanDisk microSD memóriakártyákkal is, de más gyártó is megfelelő lehet. Persze ajánlottak a gyorsabb opciók, de még így is jó 30-60 dollárt lehet megspórolni a Nintendo saját memóriakártyáihoz képest, miközben semmiféle hátrány nem éri a felhasználót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés