Fairytale Fights: Ez nem tündérmese

Bár a Fairytale Fights történeteit és szereplőit a gyerekmesékből ismerhetjük, maga a játék már abszolút nem gyermekek számára készült. A Playlogic Game Factory játékában az erőszaké a főszerep, a különféle mesehősöket terelgetve kell Hack & Slash formában kiirtanunk az életünkre törő gonosz karaktereket. A játékban különösen sok vér folyik, amire ráadásul minden reagál is, azaz a hullák és a különböző tereptárgyak, lootok mind valósághűen csúsznak odébb a síkossá vált felületeken.

A játékmenetből is süt a brutalitás, a karaktereknek le lehet vágni a fejét, kétfelé szelni őket vagy levagdosni a végtagjaikat. Ráadásul a hullák és a lerombolt tereptárgyak darabjai nem tűnnek el idővel, így lehet kicsi a rakást csinálnunk szerencsétlen ellenfeleink tetemeiből is. Ha meghalunk, azonnal feltámadunk, csak a lootunk egy részét fizetjük meg érte. Rengeteg féle fegyvert használhatunk, baltától a kardon át egészen a félig elnyalt nyalókáig.

A játékot az Unreal Engine 3.0 hajtja, ennek ellenére a grafika már szinte túlságosan is színes és meseszerű, bár a kidolgozás nem a legaprólékosabb, úgy néz ki, mintha mindent gyurmából gyúrtak volna. A folyadékszimuláció (Volumetric Liquid System) mellett részletes fizikai szimuláció is lesz a játékban, rengeteg csapdát kell kikerülni és feladatot megoldani a segítségével.

Képekért katt ide!

A játék 2009. Október 17.-én fog megjelenni PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra. Egy pár HD-minőségű videót is megnézhettek a játékról az alábbi linkeken:

Fairytale Fights Preview HD

Fairytale Carnage Trailer HD

Official Story Teaser HD

E3 09: Exclusive Horn Smack Gameplay HD