Faery: Legends of Avalon videók és gépigény

A Focus Home Interactive legújabb játékát valószínűleg a Tinker Bell (Nálunk: Csingiling) filmek inspirálták, ugyanis ebben is tündéreket kell irányítanunk, bár itt nem állat- növény- vagy időjárástündérekről, hanem az RPG játékokból ismert fajtákról van szó, ugyanis a játék egy körökre osztott szerepjáték lesz.

A Faery: Legends of Avalon című játékban egy teljesen testre szabható tündér karaktert kell irányítanunk, és az lesz a feladatunk, hogy kis csapatunkkal megmentsük Avalon haldokló világát a teljes pusztulástól. Kezdetben mindössze ketten leszünk, ahol is társunk neme a miénk ellentettje lesz, azaz ha férfi karaktert indítunk, akkor egy csinos női segítőtársat kapunk, és vice versa.

A későbbiekben több segítőtársra is szert tehetünk, de a csapatunk maximálisan csak három főből állhat, így a különböző világok közötti átjárást biztosító Tükör Gátaknál tudunk választani közülük, hogy az adott részre éppen kit akarunk magunkkal vinni.

Mivel tündérek vagyunk, így egyrészt nagyon apró termettel, másrészt szárnyakkal rendelkezünk. Ez azt jelenti, hogy már a kezdetekben is szabadon repkedhetünk ebben a - tündér léptékkel mérve - hatalmas világban. És bár nem egy BioWare RPG-ről van szó, de azért a játék világa elég részletesen ki van dolgozva.

A különféle NPC-kkel való dialógusok itt is lehetőséget adnak a játék történetének befolyásolására, valamint a társainkkal való viszonyunk is lehet pozitív és negatív, ami tovább mélyíti ennek az aranyos programnak a varázsát.

A játék kizárólag digitális formában lesz beszerezhető, és a megjelenési idő is platformonként változik. Elsőként az XBOX360 verzió fog megjelenni, mégpedig november 10-én válik elérhetővé az XBOX Live Marketplace-en. Ezt követi a PS3 változat, ami december elején lesz letölthető a PlayStation Networkről. Legutoljára pedig érkezik a PC változat is, melyet a Steam rendszerén keresztül tölthetünk majd le, mégpedig 2011. elején.

A játék hivatalos debütáló videója után lássunk egy másikat is, ahol részletesebben is bemutatják nekünk a játékot, a karakterkészítéstől kezdve egészen a harcokig mindenből láthattok egy kis ízelítőt (A videót a GameSpot készítette, a linken keresztül pedig pár egyéb információt is elolvashatnak a játékról azok, akik értenek angolul).

A játéknak kikerült a várható gépigénye is, természetesen ez még a jövő évi megjelenésig változhat. A jelenlegi információk alapján a következő konfigurációt ajánlják a Faery: Legends of Avalon futtatásához:

  • Processzor: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz vagy AMD Athlon 64 X2 5800+ vagy jobb
  • Videokártya: nVidia GeForce GT 140 vagy AMD Radeon HD 3870 vagy jobb
  • Memória: 2GB RAM
  • Merevlemez: 4.5GB szabad hely az installációhoz
  • DirectX9

Megjegyzés: Nem kell megijedni, a videókban egyelőre csak az XBOX360 és PS3 változatokról van szó, de a hivatalos oldalon már megerősítették, hogy a játék kijön PC-re is.