F.3.A.R: Exkluzív világpremier hamarosan (Update: Bemutatkozó Trailer!)

A F.E.A.R. harmadik része (Amit már nem a Monolith, hanem a Day 1 Studios fog fejleszteni a Warner Bros.-al együtt), a legújabb PC Zone és PSM3 magazinokban mutatkozik be elsőként hivatalosan, ahol a címlapsztori mellett exkluzív részletekre és információkra is fény derül.

Alma Wade visszatért. Az egész First Encounter Assault and Recon (F.E.A.R.) csapat kétségbeesetten próbálja őt elpusztítani, hogy egyszer és mindenkorra végezzenek vele, mielőtt még életet adna valami újabb szörnyűségnek. A játék két fő szereplője, a Point Man, és Paxton Fettel szintén visszatér a folytatásban, a magazin állítása szerint gazdag egyszemélyes és kooperatív játékmódot biztosítva a játékosoknak.

Az újság állítása szerint míg Fettel ugye, halott, addig a Point Man nagyon is él, így mindketten másképpen érzékelik a környezetükben zajló dolgokat. Bizonyos víziókat, üzeneteket, illetve rémségeket csak hol az egyik, hol a másik karakter érzékeli majd, a társa viszont ezekből mit sem fog látni.

A játékot PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra fejlesztik, és egy újfajta ijesztgető-rendszerrel, az úgynevezett "Generative Scare System"-mel lesz felvértezve, aminek röviden annyi lesz a lényege, hogy minden egyes végigjátszás során változtatja az ellenfeleink megjelenésének helyét és idejét. Így a többszöri végigjátszás alatt is meg tudunk majd ijedni a váratlan helyen és időben felbukkanó ellenfelektől. Okos ötlet. Amint lesznek - mert tutira lesznek - szkennelt, vagy fényképezett fotók a magazinokból, természetesen bemutatjuk majd őket.

Update: Időközben megjelent a játék hivatalos bejelentkező trailere, amit megnézhettek itt:

A legvégére egy érdekes hír: a játék készítésében az a John Carpenter is segítette a fejlesztőket, akinek olyan kiváló horrorfilmeket köszönhetünk, mint például "A Dolog", "A Köd", az "Elpusztíthatatlanok", a "Vámpírok", vagy éppen a "Halloween". A híres rendező ötleteivel és tanácsaival látta el a játék készítőit a történettel és az átvezető videókkal kapcsolatban. Egy vele készült, régebbi interjút is betettem, melyben részleteket is láthattok a fentebb említett filmek közül néhányból. Íme:

Azóta történt

Előzmények