Evolve - Leállítják a dedikált szervereket

A program továbbra is játszható lesz, de PC-n megszűnik a free-to-play kiadás, valamint a multiplayer átvált peer-to-peer módba.

Bár ígéretesnek indult, a 2015-ben megjelent szörnyvadászós Evolve végül komoly bukás lett, emiatt a fejlesztők azzal próbálkoztak elsőként, hogy PC-n free-to-play alkotást csináltak a programból. Mint kiderült ezzel sem értek el sokat, a minimálisan megnövekedett érdeklődés sajnos kevés volt, így 2016-ban jött a bejelentés, hogy nem érkezik több frissítés a különlegesnek szánt alkotáshoz, de a szervereket egyelőre nem állítják le. Ez utóbbi ígéret egészen az idei évig tartot, a 2K ugyanis úgy döntött, hogy szeptember 3-án leállítják a dedikált szervereket.

Mivel konzolokra nem jelent meg az ingyenes kiadás, így ott csak annyit fogunk észre venni, hogy peer-to-peer módba vált a játék, valamint eltűnik a Ranked Hunt mód, a ranglista, az in-game store, valamint a kitűzőket sem érhetjük el többé. A PC-s kiadás ezeken túl kicsit komolyabb változásokat kap, ugyanis nem lesz többé elérhető a free-to-play verzió, csak azok fognak tudni játszani vele, akik korábban megvették a játék fizetős kiadását.