EverQuest II: Chains of Eternity

Bejelentték az EverQuest II következő, sorrendben a 9. kiegészítőjét, a Chains of Eternity-t. Norrath földjéről ezúttal Ethernere-re, a túlvilágra, a halandó lét utáni síkra látogathatunk el. Ethernere a szellemek birodalma, két nyílt zónáját Feerrottról és Looping Plainsről mintázták. A játékosok egy káoszba fúló létsíkra jutnak el, ahol a szellemek végső nyughelyét megrontották, és világuk a pusztulás szélére sodródott, Norrathot is ugyanezzel fenyegetve. A 9 új instance próbái során lehetőség nyílik rá, hogy a játékosok begyógyítsák az Etherneret összeomlással fenyegető sebeket.

Függetlenül attól, hogy F2P játszunk, vagy előfizetünk, az új kiegészítő mindegyik küldetése elérhető lesz számunkra, sőt, a raid progression végigjátszása utáni teljesítésekkel is további előnyökre tehetünk majd szert.

Az adventure, a tradeskill, és a guild szint capjét is 95-re emelik. Minden subclass új presztízs képességeket kap, és természetesen lesznek új receptek is. Bekerülnek a játékba az úgynevezett organic ('élő') adornmentek is, ők annyiban különböznek a hagyományos társaiktól, a játékosokkal együtt kapnak tapasztalati pontot, és válnak egy erősebbé.

Mindemellett az SOE megpróbálja erősíteni az ún. player-made contentet. Ehhez az elsődleges a játékosok kreativitásának implementálása a játékba - erre hozták létre a PlayerStudio-t.

Itt magunk hozhatunk létre tárgyakat. Az ígért lehetőségek listája jelenleg nem túl bő, csak házakba letehető tárgyakat és köpenyeket tudunk készíteni. Ezeket a megfelelő leírással ellátva aztán be tudjuk küldeni az SOE-nek, ahol egy pozitív elbírálás után kikerülhet a Marketplace-re. Az érte kapott bevétel 40%-át az SOE átutalja a készítőnek. Sajnos a dolog árnyoldalai közé tartozik az is, hogy megjelenéskor csak egyesült államokbéli lakos számára áll rendelkezésre ez a lehetőség, de a rövid távú tervek közé tartozik ennek kibővítése. A PlayerStudio nemcsak az EverQuest II-ben, hanem a Vanguardban, a Free Realmsben, és az EverQuestben is implementálásra kerül. A további részletek az idei SOE Live konferencián (régi játékosok számára Fan Faire-en) látnak napvilágot.

Azóta történt

Előzmények