Európában csökken a PlayStation 4 ára

A Sony az elmúlt időszakban már csökkentette a PlayStation 4 árát Japánban és az Egyesült Államokban. Utóbbi országban 50 dollárral lett alacsonyabb az árcédula, így az 500 GB-os HDD-vel ellátott alapgépért már csak 350 dollárt kell fizetni. Csak idő kérdése volt, hogy ez átszivárogjon Európába, és bár a Sony hivatalos bejelentéssel még nem élt, a legnagyobb áruházláncok már a héten megvágják az árat, így az 500 GB-os modell 350 euróért is hazavihető.

A Sony állítólag a bejelentést a Paris Games Weekre tartogatja, vagyis hivatalosan október 21-én lesz olcsóbb a konzol alapcsomagja. Az persze elképzelhető, hogy ez az árcsökkentés az egyes országokban nem érezteti majd azonnal a hatását, de várhatóan a november végi ünnepi bevásárlószezonra már mindenhol látszani fog az árcédulákon a változás.

A PlayStation 4 alapcsomagja a 350 eurós árazással lényegében ugyanannyiba kerül majd, mint a Microsoft Xbox One alapcsomagja, tehát a Sony nagyobb szoftveres frissítés és ünnepi szezonra bekészített komolyabb exkluzív cím híján az árcédulával akarja majd meggyőzni a potenciális vásárlókat. A Microsoft erre valószínűleg nem reagál majd, mivel hamarosan elérhető lesz a Halo 5: Guardians, illetve a Rise of the Tomb Raider is, amelyek bőven eladják az Xbox One-t árcsökkentés nélkül is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés