Eternal Light: A boszorkányok visszatértek

Egy meglehetősen kellemes hack & slash akciójátéknak tűnt a Witches című alkotás, melyet 2007-ben jelentett be a Revistronic. Akkor még 2008-as megjelenésről beszéltek, de nem lett belőle semmi, egyedül egy pár képet kaptunk belőle márciusban, a játék viszont lassan a feledés homályába merült. Úgy nézett ki, hogy végleg meghalt a projekt.

Azonban most kiderült, hogy erről szó sincs, a Witches című játék nem tűnt el, pusztán csak névváltáson esett keresztül, és mostantól Eternal Light néven folytatódik tovább a program fejlesztése. Minden más változatlan maradt, tehát egy valódi hack & slash akciójátékkal van dolgunk, melyet itt-ott néha pár taktikai és RPG elemmel tettek változatosabbá.

Magában a játékban három amazon közül választhatjuk ki az általunk irányítani kívánt karaktert. Természetesen mindhárom szereplő egyedi tulajdonságokkal és képességekkel bír, azonban egy ponton hasonlítanak: mindegyikük dögös amazon, akik egyáltalán nem viszik túlzásba az öltözködést.

Az Eternal Light című játékot lehetőségünk van egyedül, valamint egymást segítve, kooperatív módban is játszani, ilyenkor minden karaktert más személy irányíthat. Amennyiben egyedül küzdünk, társaink irányításáról a gép gondoskodik, de akármikor beszállhat egy barátunk, ilyenkor automatikusan átvált kooperatív módba a játék.

Mint fentebb már említettem, a játék velejét a kaszabolós akciórészek teszik ki, azonban néhol lopakodós és taktikai részek is akadnak. Például bizonyos feladatokat csak úgy oldhatunk meg, hogy foglyokat szabadítunk ki, és a segítségüket kérjük. Némi RPG elemként hőseinket is fejlesztenünk kell, újabb képességeket és támadásokat sajátíthatunk el, melyek segítségével megkönnyíthetjük a pályákon való sikeres átjutást.

A megjelenítésről egy saját fejlesztésű motor gondoskodik, ami a készítők elmondása szerint ki fogja majd aknázni az új generációs PC-k és konzolok képességeit, és valódi, dark fantasy hangulatot fog ezáltal teremteni. A jelenlegi információk szerint az Eternal Light PC-re, PS3-ra, XBOX360-ra és Nintendo Wii-re készül, a megjelenése valamikor 2011-ben várható.

A játékból érkezett egy pár ingame felvétel is, melyeket megtekinthettek az alábbi galériában:

Eternal Light Képgaléria