Epic: Megbánták az XBOX360-exkluzivitást a Gears of War esetében

A Wedbush egyik elemzője, Michael Pachter szerint az Epic-nél már nagyon bánják, hogy annak idején a Gears of War-t XBOX360-exkluzív játékként adták ki, és már alig várják, hogy PlayStation 3-on is végre megjelenhessen a sorozat. Ennek ellenére a Microsoft-tal kötött szerződésük egyelőre köti őket, így a Gears of War 3 előbb szintén csak XBOX360-ra fog megjelenni. Az Epic azóta már nagyon megbánta, hogy annak idején kizárólag a Microsoft konzoljára fejlesztette a játékot. Pachter ezt így fejtette ki az egyik interjújában:

"Idáig 11 millió PS3-at adtak el az USA-ban, és legalább ennyit Európában is. Ez egy olyan cím esetében, mint a Gears of War, 20 milliónyi lehetséges vásárlót jelentene. Könnyedén eladhatnának akár négy, vagy ötmillió példányt is PS3-ra, és ez hatalmas nyereség lenne."

Az utóbbi pár év során jócskán megnövekedett a PlayStation 3 tulajdonosok száma, így emiatt Pachter úgy érzi, hogy mostantól meg fognak szűnni a platform-exkluzív fejlesztések A jelenlegi szerződések lejárata után már egyedül csak a "first-party" címek fognak exkluzívként megjelenni.

Azóta történt

Előzmények