Enslaved: Képek és új információk

Az Enslaved című játék egy futurisztikus világban játszódik, ahol a robotok csaknem teljesen kiirtották az embereket. A poszt-apokaliptikus környezet azonban nem a stílus megszokott jegyeit viseli magán, itt nincsenek kietlen, kopár sivatagok, porig rombolt, kihalt nagyvárosok. A játék a káosz uralta New York-ban játszódik, ahol a természet időközben átvette az uralmat, így a buja növényzettel borított várost szó szerint betondzsungelnek lehet nevezni.

A játék két főhőse, Monkey és Trip egy rabszolgaszállító hajón ismerkednek meg, és habár mindenben különböznek egymástól, más a nemük, eltérő képességekkel és különböző háttérrel rendelkeznek, mégis elválaszthatatlanokká válnak. Az általunk irányított Monkey azonban egy cseppet sem önszántából keveredett a kalamajkába. A nem túl éles eszű, de annál drabálisabb harcost ugyanis az agyafúrt Trip nevű hölgyemény egy eltávolíthatatlan fejpánt segítségével a rabszolgájává tette, hogy ily módon növelje saját túlélésének esélyeit. Innentől kénytelen-kelletlen Trip-el kell maradnia és életben kell tartania őt, ugyanis ha Trip meghal, Monkey is vele pusztul. Az ő kalandjaikat élhetjük át a játék során.

A játék két főhőse végig egymásra lesz utalva, mindketten egymásban látják hazajutásuk kulcsát, így ennek megfelelően a játék története és felépítése is úgy lesz kialakítva, hogy egymás segítsége nélkül nem boldogulhatnak majd. A játék során Monkey-t fogjuk irányítani, és Trip végig követni fog bennünket. Időnként néhol külön kell válnunk, ilyenkor figyelni kell rá, hogy ne hagyjuk sokáig magára a hölgyet, ugyanis Trip nem sokáig képes megvédeni magát az ellenséggel szemben, és ha meghal, nekünk is végünk.

Trip-nek speciális képességei is vannak, melyek nélkül Monkey-nak nem lenne sok esélye a pályák végigjátszására. Például egyik ilyen eszközével, a leginkább egy szitakötőre hasonlító távirányítású robottal képes átfésülni a terepet, megjelölni az akadályokat, csapdákat, aknákat, és minden ilyesmit, és ezek után Monkey-nak már sokkal könnyebb dolga lesz. Amíg nem fésüljük át a terepet, addig Monkey nem fogja megtalálni a megfelelő kiutat.

A külső nézetet használó Enslaved-ben a hangsúly az akción lesz, az ügyességi részeknek kevesebb szerep jut, de némi taktikai érzékre is szükségünk lesz a pályák felderítése során. A játékmenet leginkább Hack & Slash stílusban fog zajlani, közelharcban és fegyverekkel egyaránt irthatjuk majd az ellenfeleinket, és különféle kombókat és bevethetünk a nagyobb hatás érdekében. A játékból eddig kikerült képeket megnézhetitek az alábbi galériában:

Enslaved: Képgaléria

Az XBOX360-ra és PS3-ra készülő játék idén már biztosan nem jelenik meg, de mindenképpen megéri rá várniuk a konzoltulajdonosoknak, mert az Enslaved nagyon jó játéknak ígérkezik.

Azóta történt

  • Enslaved - Debütáló videó

    Az Enslaved című konzol-exkluzív játékból eddig csak képeket láthattunk, de most megérkezett a hivatalos debütáló trailer is.

  • Enslaved - Fejlesztői napló és képek

    Tameen Antoniades, a Ninja Theory kreatív igazgatója mesél nekünk a játék történetéről, ami egy több száz éves kínai mesén alapul.

  • Enslaved - E3 2010 Trailer

    A Ninja Theory és a Namco Bandai konzol-exkluzív akciójátékából, az Enslaved-ből is érkezett egy új videó.

  • E3 2010: Enslaved

    A Ninja Theory által fejlesztett, konzol exkluzív akció-kaland játékból, az Enslaved-ből érkezett pár új kép és videó.