Előrendelhető a Piston

Korábban már a Prohardver! hasábjain részletesebben is bemutattuk a Piston kódnevű mini-PC-t, melyet az Xi3 cég gyárt, képességeit tekintve pedig leginkább egy Steamworks támogatással felvértezett konzolra hasonlít, amit főleg nappali szobákba, nagy képernyős TV-ken történő használatra terveztek. A készülék idén év vége felé fog debütálni, de aki szeretne egy ilyet, az már most leadhatja rá előrendelését a gyártó hivatalos oldalán.

A Piston nem lesz olcsó mulatság, már az alapverzió is 900 dollárba fog kerülni, viszont bővíthetőségének köszönhetően később lehetőségünk lesz tárhelyet növelni nagyobb SSD vásárlásával. A gép egy 3,2 GHz-en üzemelő, négymagos R464 processzort, 8 GB belső memóriát, valamint alapkiszerelésben egy 128 GB-os SSD meghajtót fog tartalmazni. Háromféle kiadásban rendelhető meg, mégpedig:

  • 128 GB SSD meghajtóval: 899 dollár (~ 207.000 forint)
  • 256 GB SSD meghajtóval: 1.239 dollár (~ 285.000 forint)
  • 512 GB SSD meghajtóval: 1.650 dollár (~ 380.000 forint)

Az Xi3 vállalat elnöke és alapítója, Jason A. Sullivan elmondta, hogy a korai előrendelési lehetőség a készülék iránt való nagy érdeklődés és a sajtó pozitív visszajelzései alapján indult, hiszen a CES 2013 rendezvényen történt bemutatása óta nagy népszerűségnek örvend a Piston a játékosok között.

Viszont azt is hozzátette, hogy a készülék iránti nagy érdeklődés és a várható kereslet miatt komolyan aggódnak, hogy az idén nem tudják kellő mennyiségben előállítani az új konzolt. A Piston megjelenése az idei ünnepi szezonban várható (Karácsony környéke). Bár a Valve főnöke, Gabe Newell elmondta, hogy nekik is meglesz a saját ilyetén elgondolásuk Steambox néven, ugyanakkor hozzátette, nagyon is érdekli őket a Piston, így teljes Steamwork támogatással látják majd el azt.

Mivel kifejezetten egy nappalikba és nagy képernyős TV-re fejlesztett készülékről van szó, természetesen a Steam Big Picture módjának teljes mellszélességgel történő támogatása sem fog kimaradni a Piston konzolból.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények