Hirdetés

Elkészült a Final Fantasy XIII-2

Hirdetés

A napokban jelentette be Motomu Toriyama, hogy csapata elkészült a Final Fantasy XII-2-vel, így minden készen áll a hamarosan bekövetkező megjelenésre, legalábbis Japánban. Persze még nincs itt az ideje a pihenésnek, hiszen most kezdődik el csak igazán az angol verzió készítése, ezen kívül pedig különböző DLC-ket is terveznek.

A játék fő története a tervek szerint 30-40 órás kikapcsolódást nyújt, de ezen felül rengeteg extra tartalommal is készültek a fejlesztők. Maga a történet több fejezetre van bontva, melyek egyenként 2-3 órás részek, így napi szinten pár óra játékkal is jól lehet haladni. Ezek a fejeztek a „Historia Crux” rendszernek hála többször is végigjátszhatóak, visszatérve egy fejezet elejére újrakezdhetjük az egészet, minden visszaáll alapállapotába, így különböző módon is megnézhetjük a történteket, minden lehetséges megoldást kipróbálva.

Az eredeti játék sokat kritizált lineáris játékmenete így a „Historia Crux” időutazásos rendszerének hála a múlté. Egy fejezetnek akár több másodlagos befejezése, úgynevezett „Paradox Ending”-je lehet, ráadásul a játék befejeztével lehetőségünk lesz "new game+" opcióval újrakezdeni az egészet. Ilyenkor egyből a főellenség előtt fogunk kezdeni, majd visszatérhetünk korábbi fejezetekhez, hogy a már jól felszerelt karaktereinkkel olyan alternatív befejezéseket és megoldásokat találjunk, amiket csak a második végigjátszás során lehetséges elérni, így a játék szavatossága miatt se kell a leendő játékosoknak aggódni. Bónuszhoz juthatnak azok a játékosok is, akik rendelkeznek az eredeti Final Fantasy XIII végéről egy mentett állással, de egyelőre még titok, hogy mi lesz ez az extra.

Az első beígért DLC egy nagyon nehéz főellenség lesz, mégpedig az FF veteránok által jól ismert Omega. A DLC-s ellenségekhez egy külön terület tartozik, egy aréna, mely az alapjáték során nem érhető el. Terv szerint minden második héten szeretnének kiadni egy DLC, mely persze nem mindig egy ellenség lesz, hanem új tárgyak, ruhák és fegyverek is jöhetnek, sőt ha minden jól megy, akkor plusz fejezeteket is készítetnének a Historia Crux-hoz, melyek szintén letölthető tartalomként jönnének ki. A DLC-k árai egyelőre még nem ismertek.

A Final Fantasy XIII-hoz képest több pontos fejlesztették a játék motorját, rövidülnek a töltési idők és ugrani is lehet majd, ez a képesség fejleszthető is lesz, így fontos szerepe lehet bizonyos rejtett területek és kincsek megtalálásában, elérésében.

Európai megjelenés 2012. február 3-án lesz PS3-ra és Xbox 360-ra, három különböző kiadásban (Standard, Limited Collector's és Crystal Edition). A Limited kiadáshoz az alapjáték túl jár egy Soundtrack CD, egy Artbook könyv és egy nagy felbontású kép a főhősről, Lightning-ról. A Crystal kiadás ezen felül egy kibővített 4 lemezes Soundtrack csomagot és egy pólót is tartalmaz egy szép díszdobozba rejtve.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt