Elkészül valaha a Half-Life 3?

Bizonyára sokan egyetértenek velem abban, hogy az elmúlt évtized egyik legjobb FPS játéka minden bizonnyal a Half-Life széria volt. Rengetegen játszanak vele a mai napig is, a rajongók pedig egyre türelmetlenebbül várják a régóta áhított folytatást. A Half-Life 2 Episode 2 2007-ben jelent meg, azóta nagyon sokan az Episode 3-at várják, bár a legtöbb ember szerint már a Half-Life 3-ként fog ez megérkezni. Már ha persze valaha is megjelenik, ugyanis a The Know csapata belsős forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy nem kapjuk meg a várva várt folytatást, ugyanis a Valve-nak ez egyszerűen nem érné meg.

Állításuk szerint a játék sztorija már rég kész van, de jelenleg mindössze 10 ember dolgozik rajta. Ezen felül egész egyszerűen annyit változott a gamer társadalom az elmúlt években, hogy ha kijönnének egy kevésbé jó játékkal, akkor a játékosok minden bizonnyal szétszednék a csapatot, elég csak a Mass Effect 3 fiaskóra gondolni.

Tegyük hozzá, hogy a számítások szerint a Valve a tavalyi évben több mint 1,5 milliárd dollárt keresett, így egész egyszerűen nem érné meg nekik kiadni a játékot, mert a Steammel jóval jövedelmezőbbek tudnak lenni. Nem is beszélve a különböző játékokon belüli vásárlásokról. (Dota 2, CS:GO, Team Fortress 2 stb.)

Ettől függetlenül azért azt el kellene ismerni, hogy minden bizonnyal rengeteg ember venné meg a játékot, így ezzel is növelve a Valve nyereségét, de a jelenlegi felállással a mostani bevételeik többé-kevésbé fixnek mondhatóak, míg a Half-Life 3 esetében az is előfordulhat, hogy méretes bukás lesz.

A The Know által felhozott dolgokat természetesen pletykaként kell kezelni, sőt Marc Laidlaw a Valve dizájnere egész egyszerűen trollkodásnak állítja be, de azért nem szabad elfelejteni, hogy a The Know csapata leplezte le először, hogy érkezni fog a Kinect nélküli Xbox One, ők beszéltek elsőként a Rise of the Tomb Raider multiplatformosodásáról, valamint a Dark Souls 3-at is ők buktattál le, és a Silent Hills elkaszálásáról is ők hozták le elsőként a hírt.

Azóta történt

Előzmények